Левски загуби от Лудогорец с 1:2 в дербито на кръга. И резултатът е едно от двете лоши неща за "сините". Всичко останало е положително и то много. 

Левски взе 6 точки от 9 възможни в своите три последователни важни мача, а сега следват серия от двубои, които би следвало да се спечелят рутинно. Левски има сериозни поводи за оптимизъм и това е видно за всички, дори за враговете на тима. 

Тимът на Славиша Стоянович направи нещо, което доскоро бе немислимо за отбор, който гостува в Разград. Буквално смачка Лудогорец през второто полувреме на мача, а страхът в очите на играчите на шампионите бе видим. Бавене на времето, лежане по терена - и това, само за да запазят крехкия си аванс. Левски бе устремен, създаваше положения, притискаше съперника си, а само малшансът пред Обертан попречи да се стигне до равенство. Французинът зарадва всички фенове, след като преподписа своя договор, а му е нужно само едно - да се отпуши. От началото на сезона Обертан има 5 или 6 греди. 

Славиша Стоянович вече дори няма смисъл да се коментира. Левски намери своя човек. Човек, който дойде с ясното съзнание къде идва и какво трябва да представлява отбора, и постепенно го постига - атакуващ, разнообразен, забавляващ се и радващ феновете. Неслучайно всички играчи признават, че словенецът е направил нещо много важно - вдъхнал е увереност и е дал свобода. Славиша бързо спечели и феновете със своята харизма. А клуб като Левски е длъжен да има на пейката харизматичен човек. 

Левски придобива един много приятен облик, какъвто отдавна не беше виждан. А това се забелязва и от феновете. Все повече привърженици идват на мачовете на своя любим отбор, а това няма как да не вдъхва допълнителни сили на играчите. В Разград Левски бе домакин, както и почти на всеки мач в София или в провинцията. Ако си мислите, че прословутите фрази за подкрепата са просто клишета - се лъжете. 

Няма как да не отчетем и нещо друго. Левски бе без един от най-добрите си играчи - Паулиньо. За сметка на това се появи нов играч, който явно скоро ще играе основна роля в тима - Нуно Рейш. Стандартната му позиция може и да е централен защитник, но се включи като опорен халф до Хали Тиам и показа изключителна класа, спокойствие и бърза мисъл. Много стабилен, винаги на точното място, а и нещо много важно - не бърза да подаде топката на най-близкия до него футболист. Има поглед и раздаде няколко неочаквани паса. Рейш видимо вече е готов да замени едно от слабите звена в Левски - Антони Белмонт.

Разбира се, в Левски има и лоша новина. За много от нас не е новина и дори немалко пъти сме писали, че Мартин Полачек може да е симпатяга, може да плаши с външен вид, но няма качества да бъде на вратата на Левски. И това се знае от всички, но явно не и от скаутите на Левски. И се повтаря. В Разград за пореден път се видя, че топката "пари" на Полачек. Стражът трябваше да се намеси точно четири пъти. Два пъти леки топки ги прати в корнер, а при другите две паднаха голове. 

И все пак Полачек и загубата от Лудогорец могат да се преодолеят. А хубавите неща в Левски са много и сме свидетели най-после на "синьо"пробуждане, което може да сложи край на хегемонията на Лудогорец и край на дългото чакане за трофей. В Левски вече мирише на футбол! 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ