Кирил Десподов осъществи мечтания си трансфер в чужбина, но трудностите за него тепърва предстоят. Серия А е сериозно, голямо изпитание, в което няма случайни футболисти.

Десподов категорично не е такъв. Напротив. Господ го е надарил с огромен потенциал и ненапразно Каляри плати на ЦСКА луди пари, за да го привлече в редиците си.

Кирил притежава всички качества, за да прескача големите бариери. Той има завидна техника, борави добре с двата крака, играе на ниво с глава, бързак се. И най-важното – Десподов е перде. Не му пука и затова, бъдете сигурни, скоро ще ги подпука и на италианска земя. Колкото и трудно и тежко да е там, 22-годишният младок ще се наложи и ще заблести в калчото. Може да не е още след първия, втория или третия мач, но ще успее.

Сещам се Бербатов. Когато отиде в Леверкузен, му трябваха няколко месеца, за да се адаптира. И после като тръгна нагоре, няма спиране, братче...

Хубавото е, че много от българските фенове са с Десподов. Лошото е, че има и такива,  които бързат из форумите да му предричат провал. Ама това си е нормална реакция за нашите географски ширини. По-важното е, че на Кирил не му пука...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ