Да си кажем цялата истина в очите за мача на ЦСКА със Зоря (1:1) снощи. Започваме със съдията Сандро Шерер от Швейцария, която я наричат страната на часовниците. Този господин обаче така си беше настроил часовника, че стрелките му клоняха постоянно към украинската страна.

Дузпата, с която Зоря изравни, е меко казано спорна. Тя е скандална и несъществуваща. Албентоса прави шпагат, топката се удря първо в ребрата му, оттам рикошира и се плъзга в горната част на ръката му. Ама ръката му била в неестествено положение. Е това е най-безумното обяснение за безумната ситуация. Какво означава „неестествено”. Извинявайте, но когато правите шпагат, къде трябва да е ръката ви – да е завряна в задните ви части ли?!?
 
Winbet - на един клик разстояние! (18)

Дузпата беше върхът на ножа, с който г-н Шерер поряза жестоко ЦСКА в центъра на София. Швейцарецът раздаде за едното нищо жълти картони на трима играчи в червено – Бикел, Малинов и Фабрини. При първите им нарушения, които не бяха за официално предупреждение, „нашият” човек най-цинично и нагло бъркаше в джобчето си.

Забравяше обаче да бръкне в него при фауловете на украинците. №10 от тях Хомченовски плачеше, горкият, за картон. През първото полувреме извърши четири нарушения, две които си бяха нарисувани. През второто – пак извади секирата, но г-н Шерер го пожали. Така беше и с други съотборници на №10, които си ритаха безпроблемно, но бяха защитени от „швейцарския чадър”.

Палачът си свърши работата, но неговата вина ЦСКА да не полети снощи не е стопроцентова. Тъй де, като сме тръгнали да казваме цялата истина, да е кажем докрай.

ЦСКА игра на прилично ниво, което обаче се оказа недостатъчно за победата. Изключително силен мач на Бикел, който действаше на два поста. Първо беше десен външен халф, а после, след смяната на Турицов, бе преквалифициран като десен бек. На ниво се справиха всички в защита, а в средата Малинов бе добре познатият обирач на топката. Кристиян спечели доста единоборства, този път игра чисто, картонът му, както вече споменахме, беше незаслужен. А пасът му за гола на Евандро си е като за учебник. Бразилецът продължава със силните си изяви и вече от осем двубоя има шест попадения за ЦСКА! Снощният му гол беше поредният красавец – като този срещу Осиек в София.

Сега за минусите. ЦСКА нямаше достатъчно бързина в атака. Липсваше динамиката, без която си загубен в съвременния футбол. На моменти топката се изнасяше и пренасяше в полето на съперника мудно и сякаш на забавен каданс. Най-притеснителното е, че в ЦСКА липсват типичните крила, а няма ли ги – полетът е немислим. Крила, които да пробиват край тъчлинията, да отварят пространства на другите, да създават голови положения и да си взаимодействат с бековете.

Отделно Тиаго не бе в оптимална форма, макар че доста се стара, а шоу от Али Соу все още не виждаме. Гамбиецът стана лесна плячка за украинските защитници, които така го бяха приклещили и си го препредаваха, че направо не го оставиха да диша. Факт е, че към него не достигаха достатъчно пасове, но като цяло Соу сякаш не е той, а виждаме негов двойник от началото на сезона. Това не е добре. А още по-зле е, че няма кой да го замени на върха на атаката...

Всъщност, като стана дума за крилата, ЦСКА има такова – англичанинът Соломон-Отабор, който се включи добре като резерва и направи два мощни пробива и един спиращ дъха дрибъл. Той обаче престоя твърде малко на терена.

За да не изглежда като Запорожец  в Запорожие на реванша след седмица, „армейският” отбор първо трябва да бъде по-добре физически подготвен. И второ, да заложи на младия британец, в когото има огромен потенциал. Дали няма да е рисковано? Ами без риск ЦСКА трудно ще успее да преодолее Зоря, който не е чак толкова опасен и непреодолим, както бе описван преди първата битка.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа