Уж здраво куче, ама само лае, а не хапе. Уж здраво говедо, ама само мучи, а не напада. На „Герена” лаят ли, мучат ли, не се знае, ама ако я карат така и в най-решителните мачове през април, доникъде няма да стигнат. И  докато търсят усилено име на талисмана си, то ще си дойде само – Лъвчо-Калъфчо.  

Вместо да дават Каранга на прокурор и вместо да се заяждат унизително, унизявайки по този начин себе си, като изписват ето така името на тима от „Армията” – цска-софия, в Левски да спрат. Да спрат и да предприемат мерки за най-важните битки за Купата. Защото те са последният шанс за спасението на сезона.

Пълно мълчание в публичното пространство и "говорене" (с крака и глава, естествено) на терена. Само по този начин „сините” ще успеят да сложат край на негативната си серия срещу ЦСКА и след 2009 година най-после да спечелят трофей. За тях нищо не е загубено. Напротив – големият, най-важният тест предстои. Успее ли, а шансовете не са никак малки, Левски чак тогава ще има пълното право да пусне някоя друга шега по адрес на своя съперник от Борисовата градина.

Разбира се при успех ще остане още едно препятствие – финалът. Но на „Герена” вече са си взели, надявам се, поука от уж сигурни мачове като онзи със Славия и автогола на Везалов през май 2013.

Финишират ли „сините” с Купата, тогава и критиците на Делио Роси най-сетне ще млъкнат. А тези критици така и не разбраха, че загубата в неделя с 0:1 няма никакво, ама абсолютно никакво значение за отбора на народа.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ