Мартин Петров става на 40 години днес. Бляскавата му кариера започна точно преди 22 години, когато в един мразовит януарски ден се появи в ЦСКА. Беше юноша бледен, идващ от Ботев (Враца).

Бавно и постепенно Марто започна своята кариера на „Армията”, за да натисне след това рязко педала и да се изстреля напред към победите и нагоре към върховете.

Първо премина в швейцарския Сервет, където остави трайна следа, а после и в големи и доказани клубове – Волфсбург, Атлетико (Мадрид), та даже и Манчестър Сити. След това в Болтън и Еспаньол.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Кариерата му залезе там, откъдето изгря – в ЦСКА. Името му обаче никога няма да залезе, а ще грее на футболния небосклон. И не само на клубно, но и на национално ниво, защото Марто летеше на терена със скоростта на вятъра, носейки фланелката на България. Така през 2006 година напълно заслужено достигна до ценното индивидуално отличие Футболист №1 на страната.

Днес той прави първите си стъпки като мениджър в агенцията на Лъчезар Танев.

Покрай големите си триумфи върху главата на Мартин се стовари и един ужасяващ случай, когато милиони от спестяванията му изчезнаха. Сега върви дело, но е сигурно едно - с колкото и милиони да го измамят, той ще остане... милионер, защото е в сърцата на милиони фенове. Спечели симпатиите на народа не само с футболните си качества, но и с добрия си характер и със скромността.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Редакцията на БЛИЦ честити рождения ден на Мартин Петров и му пожелава много победи на новото поприще и най-вече в живота!