Септември (София) загуби с 0:1 гостуването си на шампиона Лудогорец, но това не трябва да сломява новака в елита. А дори напротив.

Всъщност Септември е светъл пример как трябва да се работи у нас. Собственикът Румен Чандъров залага на школата и на изграждане на млади български таланти, които вече се наложиха в първия тим на Николай Митов.

Срещу шампионите в Разград столичани излязоха с шестима футболисти до 21 години. А това определено е повод да се гледа оптимистично на бъдещето. По този начин Септември даде пример на грандовете, че може да се показва добър футбол и с минимално количество чужденци.

Младите Асен Чандъров, Иван Тилев, Иван Стоянов, Васил Добрев, Петър Генчев показаха много хъс и желание за игра, а от действията им личеше класа. Те се представиха на ниво не само срещу Лудогорец, но и срещу Левски. В мача срещу "сините" допуснаха 4 гола единствено заради младостта си и грешките, които направиха от нея.

Румен Чандъров гради отбор, който със сигурност ще се спаси от изпадане. И го гради по честен път и без странични фактори. А това е начинът за отборите у нас, които искат да просперират.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ