Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ФИФА снощи връчи наградите си „The Best” на най-добрите футболисти и треньори през 2018 година. За първи път церемонията се проведе толкова рано през годината, а хърватинът Лука Модрич спечели приза. За първи път някой успя да разбие модела Меси-Роналдо.

Така халфът на Реал (Мадрид) стана първият футболист след Кака през 2007 година, който е определян за №1 в света при гласуването на капитаните и селекционерите на националните отбори. Оттогава призът не печелеха обикновени играчи, а футболните богове Лионел Меси и Кристиано Роналдо – по пет пъти. Имаше два случая, когато двамата не заслужаваха да спечелят наградата – през 2010 и 2013 г. Тогава аржентинецът и португалецът триумфираха за сметка на Андрес Иниеста и Франк Рибери, които трябваше да са №1. В тогавашните анкети обаче участваха и журналистите, а там е ясно, че има лобита в полза на Меси и Роналдо.

Сега медиите на участват във вота и наградата резонно отиде в Модрич, който освен спечелването на Шампионската лига с Реал (Мадрид), стигна до финал на Мондиал 2018, където беше определен за най-добър играч на световното първенство. Затова наградата на хърватина изглежда резонна, тъй като е според гласуването на футболисти и треньори и тяхното мнение трябва да е най-меродавно.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Отличията му са напълно заслужени от гледна точка на качествата и успехите. Истински гениален плеймейкър, фантастичен в създаването на голови положения. В съвременния футбол все още няма никой, който толкова добре да праща топката в най-правилния момента на най-точното място.

При неговия избор капитаните и селекционерите на националните отбори са изключително прави. Неприятно впечатление прави отсъствието в тройката на играчи на световния шампион Франция. Антоан Гризман напълно заслужава позиция в Топ 3, дори и първото място. Все пак спечели не само титлата от Мондиал 2018, а триумфира и в Лига Европа, и със Суперкупата на УЕФА.

За мен лично футболист №1 на 2018 година е Ленарт Ти. Този, който получи наградата за феърплей. Германският нападател през март пропусна мача на холандския си тим ВВВ Венло срещу гранда ПСВ Айндховен, тъй като преди това прояви огромен жест на човечност, съпричастност и благородство. Той дари кръв за крайно нуждаещ се човек, болен от остра форма на левкемия, за когото бяха нужни специфични стволови клетки. Ленарт Ти може да не спечели трофеи и медали, но пък завоюва уважението на хората и феновете. Дори ултрасите на ПСВ Айндховен го поздравиха с аплодисменти след края на мача с ВВВ Венло.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ