Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Понякога човек се чуди защо късметът се е „заклещил” като магаре на мост и упорито не иска да мине от твоята страна и да ти помогне. Така е и с ЦСКА в момента. Не се знае дали „червените” са най-добрият отбор в България – това ще го разберем впоследствие. Но е сигурно едно – те са най-прокълнатият тим. Чакаха дълго време да се завърнат в Европа. И когато най-после бленуваната мечта стана реалност, вижте както се случи.

Първо, контузиите се трансформираха в константи на „Армията”. Един тъкмо се излекува, друг влиза в лазарета. ЦСКА така и не можа в изиграните си шест мача в пресявките на Лига Европа да бъде в максимален състав. А като добавим един друг важен и ключов елемент – съдийството, ето ви пълната проклетия. Реферите се изгавриха с българския отбор и в двата мача с ФК Копенхаген. Първо в София, а снощи и в датската столица, когато първият гол не беше след очевидна, а след очевадна засада. Пък и липсата на какъвто и да е шанс при жребия като че ли също е част от пустата прокоба...

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Разбира се, на реванша снощи ЦСКА не игра отлично. Някои основни единици като Десподов и Тиаго (който през първото полувреме беше забит по крилото, а не в средата, където му е силата) изневериха. Дали причината затова е спортно-техническа или психологическа, ще стане ясно в предстоящите важни битки от вътрешното първенство. Но никой не може да отрече това, че „армейците” рухнаха психически след поредната съдийска тесла.

Все пак в ЦСКА не бива да се правят трагедии от отпадането. Тимът преодоля два отбора в квалификациите на Лига Европа и се препъна срещу трети. За което „червените” заслужават поздравления. Заслужават най-вече за двата гола, отбелязани в датската врата - и в София, в Копенхаген те паднаха след брилятни атаки и разигравания, а не след измислени дузпи, 1000-процентови засади или от статично положение, каквито бяха три от четирите скандинавски попадения.

Видно е обаче, че Нестор ел Маестро, ако иска да оправдае името си, има още доста работа. А той явно е разумен човек, след като акцентът в изказванията му не пада върху съдийството, а върху играта на възпитаниците му. В първите кръгове на новия сезон на Първа лига беше лесно. Двубои само в София срещу преодолими съперници. Сега в неделя е големият тест – гостуване в Разград на Лудогорец, когато ще видим истинското състояние на тима.

Ако ЦСКА го вземе, не само ще дръпне с осем точки в класирането пред големия си противник, но и ще докаже, че наистина притежава потенциал, с който може да постигне най-важната цел – спечелването на титлата. При положение обаче,  че проклетията най-после се махне от Борисовата градина...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019