Тежко е да загубиш от Вадуц (Лихтенщайн). Няма никакъв спор, че трудно се преглъща. Но се случва. И АПОЕЛ (Тел Авив) едва ли понася загубата от Судува с 1:3, като получи 3 гола от някакъв незнаен герой от... Кюрасао точно за десет минути. Но се случва. А какво да кажем за загубата на Молде от полуаматьорския Гленавон от градчето Лърган в Северна Ирландия. Но се случва...

Не е оправдание за Левски, но в настоящия футбол наистина всичко може да се случи. Отборите по цял свят се развиват. Вече писахме, че Вадуц натрупа европейски опит, отстрани няколко съперника в последните години и едва ли всичко е плод на случайността.

По-важното е какво се случва в Левски. И защо по един и същи начин „специалистите“ излизат от дупките и започват да ръсят акъл. Визираме т.нар. легенди, които не спират да го правят. Наистина, поклон до земята за това, което са дали за „синята“ идея, но не е ли смисълът да подкрепиш отбора си, когато е най-трудно и когато има нужда от помощ. Едва ли някой в Левски в момента се чувства добре и няма никакъв смисъл от допълнително удари и от свои.

Всъщност, в последните години сме писали многократно – повечето проблеми на Левски идват от свои, а не от чужди. Всеки мрънка за всичко – защо играе този, а не онзи, защо този е треньор, а не онзи. Още от първия ден на Делио Роси на „Герена“ има хора, които не го оставиха на мира и искаха да го видят от външната страна на вратата.

Хора, спрете се, намрънкахте ли се? Оставете Роси да работи. Италианецът отдавна е доказал името си във футбола. И то не в българския, а в италианския. За първи път от години ръководството на Левски има пълно доверие и дава картбланш на един треньор, а не го сменя след първата загуба. За разлика от предишни години, Спас Русев сега ръководи изключително мъдро. Много е лесно да уволняваш наред, трудното е да градиш за в бъдеще. А Спас Русев прави точно това – напук на всички мрънкалници, запази доверието си към Делио Роси. И бъдете сигурни, че италианецът ще се отплати.

Със сигурност Левски е по-добър от Вадуц. И на реванша ще го покаже. С подкрепата на най-великата публика „сините“ са абсолютни фаворити и ще докажат класата си. Всъщност, още в първия мач в Лихтенщайн играчите на Делио Роси имаха не малко положения, но и понякога късметът ти обръща гръб. „Сините“ фенове неведнъж са доказали любовта си към любимия отбор. Ще го направят още веднъж и ще подкрепят Левски на реванша. С тяхна помощ Левски става непобедим...
СТОИМЕН РАДОСЛАВОВ