Безспорно е. Петър Жеков е велик голмайстор. Най-великият в историята на българския клубен футбол. Безспорно е обаче и друго. Бате Петьо е тотално деградирал и ръси глупост след глупост. Поредната бе днес, с която нападна БФС и Петър Хубчев след загубата на националите с 1:2 в Беларус.

Какво са виновни футболните ръководители, след като осигуриха прекрасна база и условия за националите? И че са обещани необходимите премии при победа и даже при класиране за Мондиала. Какво е виновен Хубчев, който пое тима в тежка ситуация, в криза и в липса на достатъчно качествени футболисти? И че неговата основна задача (нека го кажем за хиляден път заради такива като Жеков) е участие не на световното първенство в Русия, а на Евро 2020.  И че трудът му, въпреки загубата онзи ден, дава резултат... Вярно, не е още този, за който мечтаем, но дава. Но и то няма как да е другояче, тъй като е нужно време.

Жеков обаче е като кон с капаци. Не вижда, не чува, дърдори си само своите си простотии и се мисли, че е много интересен. Неговото не е критика, а едно такова злобничко заяждане, подплатено с нападки като на каруцар. А хората вече му се смеят на бисерите, които ръси.

Апропо – помните ли какво обеща да направи бате Петьо преди година? Че ще скочи от козирката на стадиона, ако ЦСКА отстрани Берое за Купата. Е,”армейците” победиха, после отидоха на финала и взеха ценния трофей. Ама Жеков още не е скочил отникъде. Всъщност, грешка – скача. Скача от глупост на глупост.

Извинявай, бате Петьо, но подобно поведение не ти отива нито на годините, нито на белите косите. Тези, които ги критикуваш, не стоят със скръстени ръце и не се чудят каква идиотщина да изръсят. Те са във футбола, работят, опитват се да постигнат нещо, колкото и да е трудно. За разлика от теб...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ