Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Джанлуиджи Буфон изигра първия си мач във френската Лига 1. Това стана при победата на ПСЖ с 3:0 над Каен. Точни за успеха на парижани бяха Неймар, Адриан Рабио и Тимъти Уеа.

Това беше първи гол за 18-годишния Уеа за първия тим на ПСЖ. Любопитното е, че бащата на Тимъти – легендарният Джордж Уеа, е титуляр за Милан при нулевото равенство като гост на Парма на 19 ноември 1995 г.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Това е мачът, в който 17-годишният Буфон дебютира на вратата на „дуковете“ в Серия „А“. Тогава съотборник му е българинът Христо Стоичков, който преди самото начало на двубоя надъхва младия страж.

Интересен факт от биографията на Буфон, е че той няма загуба в дебютните си срещи в мъжкия футбол – на клубно и национално ниво. Сякаш е омагьосан. Към момента има две победи и две равенства.

Още повече, че в първите си мачове за всеки отбор не е допуснал на противника да му вкара гол. Единственото попадение във вратата му е автогол на Фабио Канаваро в бараж за световно първенство с Русия през 1997 г., игран на стадион „Динамо“ в Москва при непрестанен снеговалеж.
Текст и статистика: Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ДЕБЮТИТЕ НА ДЖАНЛУИДЖИ БУФОН
За Парма
19 ноември 1995 г., Парма – Ювентус 0:0

За Ювентус
26 август 2001 г., Ювентус – Венеция 4:0

За ПСЖ
12 август 2018 г., ПСЖ – Каен 3:0

За Италия
29 октомври 1997 г., Русия – Италия 1:1