Европейските баражи за Мондиал 2018 приключиха и всички финалисти от нашия континент вече са известни. Нас ни няма. Отново. Тъжно е, но по-добре да бъдем реалисти, вместо да се вайкаме. А реалността показва следното – България засега е далеч от отборите, които ще имат честта да играят по руските терени следващото лято.

По-важното е обаче, че съществува оптимизмът. Че той е жив, тъй като селекционерът Петър Хубчев започна бавно и полека да ни изправя на крака. Спечелихме четири от петте си домакински мача, като победихме Холандия и Швеция.

Да не забравяме, че групата ни беше желязна, още повече, че от нея два отбора се класираха за световното първенство, след като шведите елиминираха Италия на баража.

Сега погледите ни вече са отправени към голямата цел – Евро 2020. Никой не беше поставил ултиматум на Хубчев да ни закара на Мондиала, но виж на европейското трябва да отидем. За да го сторим, селекционерът ще трябва да сглоби още по-добър състав, който да се представи още по-добре в следващия квалификационен цикъл. И той, и футболистите разполагат с прекрасни условия, осигурени им от ръководството на БФС. Националите разполагат с една от най-модерните бази в Европа, от която даже и шведите се възхитиха.

Време има, по-важното е феновете и медиите да имаме търпение и да оставим треньора на спокойствие. Да го оставим да си върши работата. А той е немски възпитаник, който отлично знае, че за да изпълниш основната задача са нужни ред, дисциплина, правилен подбор на играчите и окомплектоването им в боеспособен отбор.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ