Левски загуби с 0:2 от Лудогорец в дербито на Първа лига. Едва ли някой е бил прекалено голям оптимист, за да очаква друго предвид множеството липсващи играчи в тима на Георги Дерменджиев.

Загубата си е загуба, но в Левски може да гледат положително на ситуацията. Така силно афишираното налагане на млади играчи ще се случи макар и по неволя. И се случи в мача с Лудогорец. Деян Иванов, Станислав Иванов и Илия Юруков бяха титуляри, а на пейката имаше още шестима младоци - Томислав Папазов, Симеон Димитров, Ивайло Иванов, Николай Кръстев, Мартин Д. Петков и Мартин П. Петков.

Деян Иванов и Илия Юруков бяха двамата, които най-силно показаха, че мястото им е сред титулярите. Бранителят бе изключително стабилен в изявите си, винаги бе на място, не се плаши от единоборства, включва се при всяко центриране. Показа, че похвалите на Славиша Стоянович и упоритите тренировки без игрова практика цял сезон са изиграли своята роля. Деян, който е сред най-обичаните от феновете, излезе със самочувствие и не се изплаши от определено най-добрия отбор в България в този момент. Спокойно може да замени Нуно Рейш, който не впечатлява. В Левски може да са спокойни, че в центъра на отбраната до Холмар Ейлфсон през следващия сезон може да застане Иванов. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За Илия Юруков и най-големите противници на налагането на юноши ще замълчат след представянето му срещу Лудогорец. Почти нямаше сбъркана топка, прекъсна редица атаки на съперника, включваше се много добре в офанзивите на "сините", не спря да тича и да преследва през цялото време, в което беше на терена. Призна, след мача, че се е изморил, но докато беше на терена, бе сред най-добрите. Отдавна е част от основната група на "Георги Аспарухов" и показа, че има място сред титулярите. Спокойно може да замени неубедителния Мартин Райнов. 

Станислав Иванов също бе много активен и доказа, че може да замени Кабрал по фланга. Има какво да работи и да подобрява, но към този момент вече е първи избор за дясно крило и с добра работа скоро ще бъде над нивото на холандеца.

Папазов и двамата Петкови също трябва все по-често да намират място на терена и да доказват, че имат място в отбора. 

Ясно е, че Левски няма как да се бори за титлата тази година, което означава, че Георги Дерменджиев трябва в оставащите мачове да налага тези момчета. Независимо от съперника. Неволята показа, че срещу Лудогорец на тях може да се разчита, а това означава, че може да се разчита на тях и във всеки друг мач.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ