„Не настъпвайте даже сянката на Цезар, че ще изгорите”. Историците така и до днес не са разкрили кой е авторът на тази латинска сентенция, записана върху камък, открит в покрайнините на Рим.

Иво Николаев Димов преплува Атлантическия океан, за да доведе от далечна Бразилия наемници за „жълто-черната” армия. Те като римски центуриони надянаха одеждите и се впуснаха в битките под флага на пловдивския Ботев. Без фанфари, без прожектори и светлини най-ексцентричният екземпляр в родния футбол си върши перфектно работата. Казват, че успеваемостта му е като речите на Цицерон в римския сенат. Всички, доведени от Иво Димов, са попадения в десетката.

Пловдивските патриции бяха мили и драги с него. Целуваха му нозете, благодаряха му, а същевременно се опитваха да го омаят, удължавайки времето за плащане.

„Най-страшният ти враг се крие там, където човек не гледа”, е казал самият Гай Юлий Цезар, а един римски философ е добавил: „Под кожата на агнето често се спотайва вълчи нрав”.   

Иво Николаев Димов не само знае тези мъдри слова, той се сблъска с тях в покрайнините на седемте тепета. Не в Рим, а в Пловдив. Мълчеше, мълчеше, но накрая избухна, подсещайки патрициите, че не е плебей и че трябва да му се издължат. И наистина трябва, ако имат капчица морал. Иначе търпението ще свърши и сянката на Цезар ще се събуди...
РУМЕН  ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ