Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

В преходния период, който преживява, ЦСКА има нужда от трезвеност и здраво стъпване на краката. Не от трогателни хвалебствия и силно думкане на тъпата. В противен случай думкането ще прогони от „Армията” настъпващата положителна промяна.

Факт е, че ЦСКА направи силен мач снощи в отсъствието на цели четирима основни футболисти. Но е факт и друго – Адмира Вакер дойде без треньор, с разбита команда, в която преобладават голобради юноши.

Да, „червената” публика е зажадняла за европейски триумфи. Ненапразно втори пореден мач на „Армията” дойдоха много хора. А сектор „Г” не беше прекрасен. Беше приказен!

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Но човек трябва да се поучава от грешките си. А такива са правени многократно през годините. Задумкаме тъпана, пуснем в действие безкрайните хвалби, придружени с изтъркани метафори, а после истината се оказва съвсем друга. Тогава всички олекваме... За да разберем каква е истината, е нужно ВРЕМЕ.

Така че – нека запазим силните ръкопляскания за по-нататък. ЦСКА заслужава похвала и напълно справедливо я получи. Но е по-добре, вместо да пишем 10 по шестобалната система, да поставим оценка 5.

Рано е да оценяваме и Нестор Ел Маестро. Но сърбинът заслужава да бъде похвален за едно. Макар и само на 35 години, той вече ни доказа, че е психолог и че е здраво стъпил на земята. И че знае, че колкото по-малък е психологическия товар върху плещите ти, толкова по-уверено и смело ще вървиш напред. Ел Маестро мъдро обяви, че ЦСКА не е фаворит за титлата и че такъв е само и единствено Лудогорец. Разбирайте го както искате – дали това е, грубо казано, „връзване на гащите”, презастраховане или нещо от сорта. Но по-скоро си е реална преценка. Всъщност, Нестор изрече същото и преди мача с Адмира – че австрийците са фаворити. Но вчера ги приспа и ги прати с три парцала в мрежата за родината им по живо, по здраво.

Така е правилно. И така трябва да бъде. И така би трябвало да мислят и „червените” фенове. Хищникът не ръмжи и не надава вой до небесата, преди да нападне. Но после, стори ли го, захапката му е смъртоносна.

ЦСКА още не се е превърнал в хищник. ЦСКА все още не се е завърнал в Европа, там, където наистина му е мястото. Но е на път да го направи. А когато го стори, тогава ще аплодираме – силно и горещо. Без грам куртоазия и без летене из облаците...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ 
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019