Да, момчето порасна и вече е мъж. Истински и то! Лидер и талант. Това е Кирил Десподов.

След поредния си силен мач – в събота срещу Ботев (Пловдив), асът на ЦСКА призна, че иска да играе в чужбина. И е прав. Просто дойде времето, в което Десподов трябва да разгърне огромния си потенциал зад граница. Защото България вече му е тясна.

Кирил е един от малкото оазиси във футболната ни пустиня, която ни кара да се чувстваме и тъжни, и горди, че ги има. Тъжни,  тъй като такива от ранга му се броят на пръсти.

Десподов проходи в Литекс, където Христо Стоичков го откри. Ненапразно в прословутата си автобиография, която се купува като топъл хляб от народа, Камата пише хвалебствено за младока.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

После Кирил се наложи и на „Армията”, където заблестя с червения екип. Но и не само там, а и в националния. Само си спомнете красивия му гол при победата ни над Кипър и ако не беше контузията му, България със сигурност щеше да се представи по-добре във финалните мачове от Лигата на нациите.

Десподов има всички качества на силния и можещ футболист – дрибъл, демараж, пас, шут, а головият му нюх е като на освирепял тигър. А като стана въпрос за красиви голове – спомнете си пак за скорошния му шедьовър във вратата на Витоша (Бистрица).

Да, Кирил ще липсва на ЦСКА, ако се стигне до трансфер, но той е на 22 години – идеалната възраст, за да излезе навън и да потегли към висините. И, бъдете сигурни, ще го направи!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ