В Левски най-после имат поводи да се усмихват. Усмихват се футболисти, треньор, шефове и фенове. Усмихват се, защото видяха и прозряха, че младостта не е порок.

"Сините" изнесоха спектакъл срещу Локомотив (Пловдив), победиха с 5:0 и можеха да вкарат още. но не резултатът бе важен в този мач. Важни бяха част от играчите. Тези младите, които носят Левски в сърцето си и носят духа на този клуб.

Вчера Левски започна в атака с Божидар Краев (19 години), Станислав Иванов (17) и Франсис Нар (23). В игра по-късно се появиха Ивайло Найденов (19) и Алекс Боримиров (18). На вратата пък бе 21-годишния Ники Кръстев. И "сините" победиха с 5:0 след четири попадения на Краев.

За голмайстора е изписано много. Той е новото лице на Левски, а италианското издание "Тотоспорт" го включи в класацията за млади таланти "Golden Boy".

Ники Кръстев вече показа качествата си и нищо чудно да успее да се пребори с Боян Йоргачевич за титулярбното място при "сините".

Станислав Иванов се отличи с асистенция и за пореден път показа, че на него може да се разчита. Той е сред любимците на феновете още от юбилейния мач срещу Лацио, когато влезе като резерва и донесе победата с гол.

Ивайло Найденов и Алекс Боримиров също се включиха много добре в мача с Локомотив (Пловдив). Двамата вече са почти неизменна част от групата на "сините" и тепърва ще получават още шансове да докажат спосбностите си.

В тази група трябва да включим лекуващия се Деян Иванов, който от всички специалисти у нас е определян като най-добрия млад защитник, и Георги Янев (в момента под наем в Спартак Плевен) - твърд титуляр в юношеския национален отбор, който стигна до финалите на Евро 2017.

Излиза, че Левски има седем свои юноши, които са готови да поведат тима към старата слава, носейки духа на този клуб и защитавайки гордо емблемата му. Седем момчета, които могат да победат отбор от първата шестица на Първа лига преди да са навършили 20 години. Седем момчета, които са бъдещето на Левски и трябва да получават все повече шансове.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ