По-добре не говори много и не давай прогнози, че ще станеш за резил. Така направи журналистът от Би Ти Ви Петър Бакърджиев. Вчера сутринта той смело заяви в ефир, че Лудогорец няма шансове срещу Хофенхайм в мача от Лига Европа.

Днес обаче Бакърджиев гузно мълчеше и не обели и дума за „великото си предсказание”. Шампионите на България показаха характер и обърнаха немски тим от 0:1 до 2:1, печелейки първа победа в груповата фаза на турнира за сезона. И не се изложиха.

Бакърджиев по същия начин се беше изказал неподготвен и за националите. Я си представете това да се случи в съседна Сърбия, например, или в Италия? Никога! Никога няма да подлеят вода на отборите си преди важен мач, защото са националисти и родолюбци.

Да, колкото и да не сме случили на поколение, нашите успяха да запишат важни домакински победи над Холандия през март и над Швеция в края на август. Особено ценна бе тази срещи скандинавците, след като половин век не знаехме какво е да триумфираш срещу тях. И също не се изложиха.

Изложиха се обаче Бакърджиев и Би Ти Ви, която се е превърнала в кабеларка, дето никога не цитира другите, и в машина за мръсни поръчки. Спомнете си само наскоро безумния репортаж за стадиона на Левски...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ