Левски записа поредна срамна страница в историята си, отпадайки от кипърския АЕК (Ларнака) с 0:7 общ резултат от двата мача. "Сините" бяха безсилни, безидейни, дори бездушни, позволявайки на съперника да се изгаври с тях. Добре, че нямаше публика на "Герена" снощи, тъй като не се знаеше как запалянковците щяха да преглътнат и този резил.

Македонецът Иван Тричковски скри топката на левскарите, вкарвайки и четирите гола в реванша, спечелен от гостите с 4:0. Всъщност левскарите, които се разхождаха снощи по терена, се броят на пръстите на едната ръка. Май само юношите на клуба са наясно какво значи святата синя фланелка... 

Да чакаш от Найджъл Робърта да дърпа Левски напред в Европа, да ме извинява, но няма как да стане. Или пък Нуно Рейш, когото голяма част от феновете оприличават с раздрънкан "Икарус" от 80-те години... А Мартин Райнов пък какво прави още на "Герена"? И снощи беше кръгла нула. В ситуацията с дузпата, с която АЕК поведе, за пореден път показа, че няма нужната за Левски класа. Такава, каквато притежава Давиде Мариани, например. 

Да, швейцарецът не е Марадона, но за "сините" беше отличен играч, от когото в касата на клуба постъпи много добра сума - близо 3 милиона лева. Снощи ясно пролича, че продаденият в Дубай Мариани много ще липсва на отбора. Треньорът Петър Хубчев правилно казва, че Давиде е нищо без отбора, но дано не се окажа, че и Левски е нищо без него. Защото снощи "сините" бяха едно голямо нищо и футболистите не изпълниха нито едно от указанията на треньора си. Нямаше го дори себераздаването.  

Winbet - победата е емоция! (18+)

Неприятното при моментната ситуация е, че след като го няма Мариани, я няма и идеята в предни позиции. Затова на "Герена" трябва незабавно да намерят качествен плеймейкър. И не пак да търсят поредния свободен агент, а да бъде платена трансферна сума за привличането на наистина качествен играч.

Ясно е, че няма как да се побеждава всеки мач, но да паднеш с 0:4 у дома от кипърски отбор е голям резил. И в миналото Левски е записвал поражения в Европа, но дори от мачове с грандовете Милан и Барселона е излизал с вдигната глава и не е имало случаи на инкасирани катастрофални загуби като тази от АЕК. Кипърски средняк да ти вкара цели 7 гола в два мача, звучи много обидно за футболистите на Левски.

Всъщност някои от тях са просто наемници, пристигнали в България с основната цел да изкарват добри пари, получавайки солидни заплати в родните грандове. В Левски бройката им набъбва, което не говори никак добре при положение, че на "Герена" се стремят да се върнат към корените и идентичността си.

Феновете, а и треньорският щаб начело с Хубчев искат играчи, които се раздават до последен дъх за святата синя фланелка. В Левски да се замислят какво ще поднесат на милионите си запалянковци занапред и да не забравят, че вече 10 години отборът е без трофей. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020