Любо Пенев се завърна в ЦСКА и стилът му веднага си пролича. Треньорът залага на нападателния футбол, а кръвната му връзка с Димитър Пенев също дава резултати. По пълно подобие на чичо си той дава шанс на „армейските” младоци, което не е само похвално, а е повече от похвално. Ефектът се вижда – никому неизвестният довчера Иван Турицов не само носи червената фланелка, но и лети с нея. А Иван е само част от талантите, на които Любослав Пенев се и ще се доверява.

Любо обаче ще допусне грешка, ако продължи да напира за привличането на Бербатов. Официално спецът обяви, че това вече е затворена страница, но всъщност не е така. ЦСКА продължава с опитите си да върне Митко на „Армията”. А той, ще извинява, голямо име е, световно и то, но се дърпа като примадона. Ами като не иска, баста!

ЦСКА достатъчно му се молеше – още от времето, когато се озова във „В” група и след като спечели Купата на България. Моленето продължи впоследствие, та така и до днес. Няма смисъл. Наистина.

Ето достатъчно аргументи:

Първо, Бербатов е далеч, далеч, на светлинни години от феноменалната си форма, когато блестеше из Европата и печелеше купи и титли. Не е играл от една година и няма да му стигне времето, за да си възвърне поне половината от своята футболна сила. Докато го направи, не сезонът ще свърши, но и есенният на следващото първенство ще приключи.

Второ, Митко ще се сърди, когато не е титуляр, което никак няма да разведри обстановката в ЦСКА.

Трето, вземе ли да пропуска, феновете пак ще го атакуват и тогава не сиви, ами черни облаци ще надвиснат над Борисовата градина. Както беше през пролетта и лятото на 2000 година.

Четвърто, Бербо няма да дойде за 5 лева, а с още няколко нули отзад. Заплатата му малко или много ще доведе до шушукания в съблекалнята.

А за да е спокойно там, Любо да забрави за Бербатов и да продължи това, което започна. Сега цялата армейска общност е зад него, обичта на феновете ще се увеличи драстично, ако под ръководството на Пенев ЦСКА спечели купата или титлата. Възможно е да се случи, тъй като амбициозният треньор знае как да постигне целите си. Но не и с присъствието на Бербатов...
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ