Евротурнирите отново са на ход. И ние пак таим надежди за добро представяне. Единственият лъч на България, по всичко личи, ще бъде пак Лудогорец. Нищо против останалите ни евроучастници, но те едва ли ще стигнат далеч.

Левски е по-скоро силен в писането на декларации, отколкото на терена, макар че се появиха някакви нотки за надежда срещу Сутиеска. Черногорците обаче не могат да бъдат мерило и знак, че на „Герена” всичко е наред. Дунав има много амбициозен треньор в лицето на Веселин Великов, но май може да очакваме само елиминиране на Иртиш. Което пак ще бъде успех. Ботев е най-сигурният ни тим за следващата фаза в Лига Европа, но дали има сили за нещо повече?

Така че, остава да очакваме поредния силен поход на Стария континент от Лудогорец. Клубът, проектиран по изключително професионален начин от братя Домусчиеви, има всички шансове да продължи със силните си изяви по пътя към групите на Шампионската лига. Запази състава си, треньора си, а лятната подготовка сякаш ни подсказва, че се задават нови триумфи в официалните мачове. Възхваляван от едни, оплюван от други, тимът на Георги Дерменджиев единствен може да отсрами България и отново да стигне възможно най-напред от останалите ни участници в Европа. И дано го направи в името на клубния ни футбол. Защото, ако не е Лудогорец, съвсем ще затънем в блатото...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ