ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Седемкратният шампион на България Лудогорец е много близо до това да осъществи пореден многомилионен трансфер на свой футболист в голям европейски клуб. БЛИЦ първи съобщи, че бранителят Игор Пластун е напуснал лагера на разградчани и е на часове от трансфер в белгийския Гент за над 3 милиона евро. 

Ще припомним, че Пластун пристигна в Лудогорец за сума от порядъка на 450 000 евро. Така само за две години в Разград успяха да спечелят максимално от неговата игра, а след това и да го продадат за шест пъти по-голяма сума.

Този трансфер за пореден път показва, че в момента у нас моделът на работа на Кирил и Георги Домусчиеви трябва да бъде пример за всички останали. Инвестира се в играчи, които след година-две се продават в пъти по-скъпо. През това време те успяват да донесат печалби и от участие в Шампионска лига и Лига Европа. Със спечелените от Европа и от трансфери пари се правят подобрения по базата и се водят нови качествени играчи, които след време също ще бъдат продадени скъпо.

Простата сметка показва, че само през сезон 2017/2018 Лудогорец има печалба от трансфери в размер на 8 милиона евро. Това лято също започва повече от успешно с продажбата на Пластун.

Явно Кирил Домусчиев прави правилната комбинация от футбол и бизнес, а в съвремието на тази игра няма как да просперираш, без да успяваш правилно да съчетаваш двете неща. Съвременният футбол е все повече бизнес, който явно собствениците на Лудогорец владеят до съвършенство. Време е и другите отбори у нас да вземат пример.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

БОМБА В БЛИЦ! Звезда на Лудогорец напусна тима! Става въпрос за милиони евро!