Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец се класира за трети път в групите на Лига Европа след сезоните 2013/2014 и 2017/2018. Клубът от Разград продължава да пише история, след като снощи постигна страхотна победа с 4:0 срещу грузинския Торпедо (Кутаиси). Така с общ резултат 5:0 от двата мача тимът на Пауло Аутори се класира в групите. При това напълно заслужено, след като играчите в зелено бяха пълни господари на терена.
 
Макар и във втория по сила европейски клубен турнир, Лудогорец отново има идеалната възможност да трупа още престиж, както и сериозни финансови приходи. След евентуалните нови победи към Разград ще потекат още милиони от наградния фонд на УЕФА. С класирането в груповата фаза "орлите" си гарантираха сумата от над 5,5 милиона лева. При всяка следваща победа Лудогорец ще заработи отделно по 590 000 евро, а за равенство - 190 000 евро. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)  

В групите на Лига Европа шампионът на България може да се изправи срещу големи отбори - Челси, Арсенал, Лацио, Севиля и други. А в последните години Лудогорец доказа, че може да играе като равен с равен с грандовете на Стария континент. Още помним мачовете с Реал (Мадрид), Арсенал, Ливърпул, с ПСЖ... Класата си е класа и няма нищо случайно. В Разград продължават да работят по амбициозния проект и с всяка година да го надграждат. 

Удар в десетката ще се окаже и привличането на доказан бразилски специалист, какъвто е Пауло Аутори. Наставникът на Лудогорец подходи много хитро преди реванша с Торпедо (Кутаиси), когато реши да съхрани голяма част от титулярите, давайки им почивка преди дни срещу Славия. Да, "орлите" загубиха две точки, след като направиха 0:0 с "белите", но пък рискът си струваше - класирането в групите на Лига Европа е факт. Лудогорец има гарантирани поне още 6 мача на европейската сцена, от които ще печели не само от наградния фонд на УЕФА, а и от продажба на билети и телевизионни права. Но както Аутори каза след реванша с Торпедо (Кутаиси) - "Нека още не празнуваме, защото нищо не сме постигнали". Бразилецът, явно наситен от успехите в богатата си кариера, държи футболистите му да стоят здраво стъпили на земята и да не вирват носове. Трудният път пред Аутори и играчите му тепърва предстои, защото е сигурно, че голямата цел на Лудогорец е ново класиране в групите на Шампионска лига, както и осма поредна титла на България. Изоставането от временния лидер Левски е 5 точки, които разградчани могат много скоро да заличат и отново да поведат колоната. 

Класата на шампионите е очевидна. Фактите говорят достатъчно - трето класиране в групите на Лига Европа, два пъти в групите на Шампионска лига. И това в рамките само на няколко години. Лудогорец натрупа солиден опит в битките на Стария континент, като вече записа цели 68 мача. 

И при двете си предишни участия "орлите" прескочиха групата. През сезон 2013/2014 Лудогорец газеше наред в компанията на ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб) и Черноморец (Одеса). След 5 победи и 1 равенство българският гранд спечели групата, след което дойдоха паметните вечери с Лацио, а на 1/16-финалите воденият тогава от Стойчо Стоев отбор беше елиминиран от Валенсия. 

През миналия сезон Лудогорец също прескочи груповата фаза, но този път като втори, завършвайки само на 1 точка зад Брага. 

От общо 12 мача в групите на Лига Европа "орлите" успяха да спечелят 7 от тях, загубата е само една - 1:2 от турския Истанбул Башакшехир, която обаче не се оказа фатална. 

Публиката в Разград вярва, че паметните евровечери с любимците им ще продължат. Отборът има нужната класа да постига още победи и да продължи да представя достойно България! 
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

ЛУДОГОРЕЦ ПРИ ПРЕДИШНИТЕ СИ УЧАСТИЯ В ГРУПИТЕ НА ЛИГА ЕВРОПА

СЕЗОН 2013/2014, ГРУПОВА ФАЗА 
ПСВ - Лудогорец 0:2
Лудогорец - Динамо (Загреб) 3:0
Черноморец (Одеса) - Лудогорец 0:1
Лудогорец - Черноморец (Одеса) 1:1
Лудогорец - ПСВ 2:0
Динамо (Загреб) - Лудогорец 1:2
* Лудогорец печели групата след 5 победи и 1 равенство (16 точки).

Елиминационна фаза:
1/32-финали: 
Лацио - Лудогорец 0:1
Лудогорец - Лацио 3:3

1/16-финали:
Лудогорец - Валенсия 0:3
Валенсия - Лудогорец 1:0

--------------------

СЕЗОН 2017/2018, ГРУПОВА ФАЗА
Истанбул Башакшехир - Лудогорец 0:0
Лудогорец - Хофенхайм 2:1
Брага - Лудогорец 0:2
Лудогорец - Брага 1:1
Лудогорец - Истанбул Башакшехир 1:2
Хофенхайм - Лудогорец 1:1
* Лудогорец завършва втори в групата след 2 победи, 3 равенства и 1 загуба (9 точки). Първият Брага има точка повече (10).

Елиминационна фаза: 
1/16-финали:
Лудогорец - Милан 0:3
Милан - Лудогорец 1:0

Балансът на Лудогорец в Европа до момента във всички турнири: 68 мача, 25 победи, 20 равенства, 23 загуби


ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Първа лига - сезон 2018/2019