Клубните първенства почти приключват, но през юни се задава едно повече от интересно футболно събитие. От 14 юни до 7 юли Бразилия е домакин на Копа Америка – шампионат на Южна Америка, еквивалент на европейското първенство.

Дотук – чудесно. Даже прекрасно.

Засега обаче няма индикации, че някоя родна телевизия ще излъчва турнира. Под сурдинка се говори, че съществува вероятност все пак да гледаме в родния ефир Лео Меси с Аржентина и силния състав на домакините от Бразилия.

И дано „под сурдинката” се окаже истина, за да не загуби българският зрител, който достатъчно се интересува от международен футбол, включително и от южноамериканския.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Рейтингът на Копа Америка, повярвайте, е доста по-висок у нас от Копа Либертадорес и Копа Судамерикана – клубни турнири, за които са платени пари, за да се излъчват в България. И те се излъчват, въпреки некомфортния начален час на мачовете, повечето от които стартират след полунощ. Ако 100 човека примерно не спят, за да гледат южноамериканските Шампионска лига и Лига Европа, то поне 1000 ще си пуснат телевизорите за Копа Америка. 

А щом има достатъчно голям интерес към Копа Америка, значи би трябвало да се намери и телевизия, която да не ни остави на тъмно през юни и юли, когато в Бразилия южноамериканските футболни актьори ще творят на терена.

Би било чудесно. Даже прекрасно...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ