Oстава ли Васил Панайотов в Левски? Този въпрос вълнува голяма част от феновете на "сините", които след победата с 4:1 над Черно море се сбогуваха с друг от любимците си - Роман Прохазка. Както е известно, от "Герена" не предложиха нов договор на словака и той ще си търси късмета на друго място. 

На път е обаче да се случи същото и с Панайотов, като чак днес "сините" се задействаха и започнаха разговори с него за удължаването на контракта му. В близките дни предстои развръзка по казуса. 

Сърцатият халф, който реализира страхотен гол срещу Черно море, се превърна в любимец на феновете. И неслучайно, след като Васко, известен сред запалянковците на Левски с прякора БГ Гатузо, винаги дава най-доброто от себе си за любимия клуб. Гори на терена, непрекъснато иска да се доказва, бори се за мястото си сред титулярите, а вече показа, че може и да бележи голове... с мощна тупалка от дистанция - специалитетът му. 

Преглътна закотвянето на резервната скамейка, след като Делио Роси го беше зачеркнал за известно време и го оставяше да гледа мачовете отстрани. Борбеният Панайотов обаче показа, че по нищо не отстъпва на скъпоплатените си конкуренти в центъра на терена - Жорди Гомес, Хали Тиам, Белмонт, Рошу... и си върна титулярното място. 

Зa любовта на Панайотов към Левски няма смисъл да говорим. Неврокопчанинът е тръгнал именно от "Герена" - неговият втори дом. Години наред очакваше с нетърпение покана да се върне. Родният му клуб наистина е на сърцето му и без съмнение той много иска да остане. Същото се отнася и за другия голям левскар - намиращият се в отлична форма защитник Иван Горанов. 

Странно защо "сините" дълго време се ослушваха, бавейки предложението за нов контракт към Панайотов. В същото време към него има оферти, които той загърбва вече месеци наред. Защото Левски за него е на първо място. Защото голямото му "синьо" сърце го дърпа към "Герена" - вторият му дом. И Панайотов трябва да остане в тима - не само, защото феновете го желаят...

Запалянковците на Левски през годините показаха, че най-много обичат своите. А Васко е точно от тях. И в Левски не бива да правят голямата грешка да се лишат от услугите на сърцат и борбен халф, който много скоро ще бъде неизменна част и от националния отбор.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ