Левски е в криза и това е видно. "Сините" са в серия от три загуби във всички турнири в последните си четири двубоя, след като снощи претърпяха поражение от Ботев (Враца) с 1:3 и бе видимо, че в тима има проблеми.

Те обаче може би не са чак толкова игрови, колкото управленски. Което обаче се отразява на самата игра и няма как да бъде иначе. Видно е, че колективът е полуразрушен и явно играчите трябва да си поговорят сериозно в съблекалнята. За това намекна и капитанът Иван Горанов, а и Габриел Обертан.

Двама от основните стълбове в отбраната на "сините" напоследък са неузнаваеми - Давид Яблонски и Милош Цветкович. А доскоро те бяха сред най-добрите във всеки мач. Защо ли се случва това? Може би има прост отговор - подновяване на договори.

Няма как да се отрече, че настоящият изпълнителен директор Красимир Иванов направи доста грешки. Доста от тях останаха незабелязани за широката публика, но се знаят вътре в клуба. Вероятно заради липсата на управленски опит и неосъзнаване на това, че Левски не е магазин за техника. 

Фактите са такива, че звездата на тима Габриел Обертан доста рано получи удовлетворение на изискванията си и подписа нов договор с клуба. Яблонски, Цветкович и Кабрал обаче все още не. Дали има или няма конкретни оферти към тях, няма как да знаем, но договори все още няма, а 1 януари идва. В Левски са застрашени да повторят ситуацията с Васил Панайотов и Роман Прохазка. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Яблонски и Цветкович искат да останат част от Левски, както и Жерсон Кабрал. Но за целта трябва да получат предложение. А докато го получат, е съвсем в реда на нещата да не са изцяло концентрирани върху изявите си на терена и в последните мачове определено са сред най-слабите със синия екип. Но нима бихте били пълноценни, ако имате притеснения за бъдещето си и несигурност? Нима бихте били удовлетворени, ако ръководството гледа по един начин на голямата звезда и по съвсем друг на останалите? В съблекалнята на Левски има проблем и той е именно заради подписването на договор от страна на Обертан и липсата на такива за Цветкович, Яблонски и Кабрал. Това води след себе си до разваляне на колектива, и разбира се, проблеми на терена.

Собственикът на Левски Спас Русев много далновидно успя да привлече доказан специалист като Павел Колев, който вече е чакан като месия на "Герена". Но дотогава има време, а Красимир Иванов трябва да свърши своята работа преди 1 януари. Защото от тази дата всеки един играч може да подпише предварителен договор с друг клуб и да си тръгне без пари през лятото. На Красимир Иванов може и да не му е приятно, че ще бъде понижен, но е време да запретне ръкави и да свърши нещо добро в името на Левски преди да даде щафетата на Павел Колев. Иначе до Нова година може и този сезон за Левски да е приключил окончателно.

Реалностите са такива, че Левски има много добър треньор, играе добър футбол (снощи "сините" изпуснаха поне 4-5 100%-ови положения) и има добър състав, който с 2-3 качествени попълнения може да надгради много и да бъде наистина претендент за титлата. Но има проблем извън терена - в офиса. И е време да се вземат мерки и всички да се насочат към основната цел - да върнат Левски там, където му е мястото. А това не става с писане на статуси във Фейсбук. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ