Една тривиална поговорка гласи, когато двама се карат, трети печели. Днешното равенство между Левски и ЦСКА е добре дошло за Лудогорец. Само допреди няколко дни всички твърдяха, че тази година ще има интрига за титлата, ще има напрежение до последния момент. Както са тръгнали нещата обаче, не е изключено всичко да приключи прекалено рано. И познатият сценарий да се повтори. Лудогорец за седми пореден път да спечели титлата.

Простите сметки показват следното, ако Лудогорец спечели мача срещу Етър и след това с Левски и ЦСКА, ще дръпне с цели 8 точки на върха – даже и ЦСКА да вземе мача си със Славия. На всичкото отгоре разградчани ще бъдат домакини в предстоящите дербита. Психологическото предимство е изцяло на тяхна страна поради две причини, първо – и на Герена, и на Армията, вече има психологически срив. Особено в Борисовата градина след трите поредни равенства. Второ – Лудогорец, който започна леко колебливо при Херо, вече навлезе в ритъм и от мач на мач се представя все по-силно и по-силно.

По всичко личи, че Димитър Димитров уцели ваксата, а най-яркият и най-пресният пример е победата в Португалия над Брага. Така че, ако „сините“ и „червените“ желаят да съхранят шансовете си за титлата, трябва наистина да изиграят на живот и смърт тежките си гостувания в Разград. За ЦСКА това ще бъде най-важният тест в последните години. „Червените“ нямат нито една победа над Лудогорец, но сега са повече от задължени да я постигнат. Задължен е и отборът на Левски. Иначе ще слушаме старата песен на нов глас – Лудогорец отново шампион на България.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ