Годината е 2016-та. Единственият български носител на „Златната топка“ до момента Христо Стоичков на 20 май събра близо 50 000 футболни фенове за своя 50-годишен юбилей на стадион „Васил Левски“. При това под дъжда! За българския запалянко това бе истински празник – жадуван, чакан и много емоционален. И няма как да е иначе, тъй като на зеления терен за първи път у нас успяхме да видим едни от най-големите световни футболни имена. Цяла България тогава заслужено аплодира това уникално по рода си за времето събитие, подобаващо озаглавено „50 години номер 8“. 

Година по-късно друг велик българин – Димитър Бербатов, също успя да напълни трибуните на най-големия стадион у нас и да изпълни с щастие сърцето на родния запалянко. Благотворителният „Мач на звездите“ отново събра блестящи величия, както и изключителна плеяда от бивши звезди на Манчестър Юнайтед, като грандиозният двубой в София имаше феноменален отзвук не само у нас, а бе сериозно отразен и от световните медии.

И сега 2018 г. е на път да донесе нови безмерни емоции и трепети на драгия български запалянко, онзи, който отново копнее да усети и види на живо магията на тази могъща игра – футболът. Още една велика емблема – легендарен нападател, прославял България по света, заслужаващ не по-малка почит, респект и пълен стадион – Георги Аспарухов. В чест на 75-годишнината от рождението на феномена Гунди, аржентинският гранд Бока Хуниорс специално в името на незабравимата деветка ще пристигне у нас, за да се срещне с Левски на зеления терен - на 19 август от 19:43 часа.

И този август отново ни предстои да преживеем един красив, исторически и силно прочувствен момент – едно невероятно шоу, достойно за великан, какъвто бе самият Аспарухов. 

Спектакъл, обещаващ да надмине проведените до сега юбилейни мачове на червените легенди Стоичков и Бербатов. Нима Гунди не заслужава това?! Заслужава и още как, дори само заради онези две негови емблематични изречения, способни и до днес да възпламенят душата на един истински българин: „Има една страна България и в тази страна България има един отбор Левски. В този отбор съм се родил, в този отбор и ще умра!”.