Лудогорец се превърна в хегемон не само на футболния терен у нас, но и на трансферния пазар. За седемте поредни титли и европейски успехи сме говорили и коментирали до втръсване.

Вижте обаче какво се случва, когато разградчани поискат някого в състава си. Ако друг го е набелязал, шансовете му да надцака Лудогорец са нищожни.

Причините са ясни – по-голяма заплата, по-голям шанс да играеш повече мачове в клубните турнири.

Някой единствено може да откаже оферта от Разград с аргумента, че може да не е титуляр. Защото има доста случаи, когато наши добри футболисти са обличали зеления екип, но не са успявали да се наложат. Но не защото не им е бил даван шанс, а просто не са успели сами да си извоюват място в стартовата единайсеторка. Но така е. Никой никъде не ти гарантира, че ще играеш.

Преди години голямата битка беше между Левски и ЦСКА. Двата гранда се надпреварваха на пазара и всяко едно трансферно завоевание се посрещаше със задоволство, тъй като си изпреварил за подписа на даден играч вечния си съперник.

Днес такава конкуренция няма. Набележи ли Лудогорец някого, няма спиране... Което е хем хубаво, хем и лошо. Но вината за това не е в седемкратните шампиони.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ