Левски не успя да победи Етър като гост и срещата на "Ивайло" завърши без гол. "Сините" доминираха, но не стигнаха до победно попадение. В това няма нищо лошо. ЦСКА загуби 5 точки в първите два кръга, Лудогорец също ще губи. Сезонът е дълъг, както гласи клишето. Проблемите на Левски са други. 

От една страна ясно вече се вижда работата на Хубчев. Отборът започва да изгражда облик - дълго владеене на топката, спокойно разиграване и изчакване на пас в коридор към някое от крилата, което вече се е вклинило зад защитата на съперника. Дисциплината е видима, прогресът също. С наличните играчи Хубчев вади максимума, а и успява да варира в схемите. Дали с фалшива "деветка", дали с един нападател или с двама. Левски има разновидности. За нуждата от нови играчи се говори всеки ден и няма смисъл да го правим и сега. Нови трябват и това е ясно. За жалост няма как да се очаква Стаси Иванов на тези години да е готов за цикъл сряда-събота. И не важи само за него. Отделно Левски не е във върхова форма и това е нормално предвид изиграните едва четири мача. 

И ако позитивите от работата на Хубчев са много, то има един негатив, върху който трябва да работи новият треньор. Манталитетът. В Левски все още играчите с манталитет на победители са малко. Липсват хора с шампионски дух. Малко са тези, които осъзнават какво е Левски и че е нужно да гонят победа във всеки мач до последната секунда. И това не важи само за чужденците, а дори и за играчи като Мартин Райнов. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Снощи срещу Етър се видя нещо притеснително. От 75-ата минута нататък "сините" сякаш се бяха примирили, че няма да успеят да вкарат гол. Изпълненията на фаул се бавеха много, топката се залагаше по 20 секунди. Докато се изпълни минават още 20. При изпълнение на тъч редовно футболистите си играеха на крачета и отново показваха, че не бързат да стигнат до победата. Възможно е това да се дължи и на умората, но в тези моменти адреналинът и желанието за победа надделяват над умората. Питайте Миланов или Горанов, който до последната секунда не спряха да сноват по целия фланг. Хубчев трябва да набие в главите на играчите, че равенство не е нещо, което трябва да ги задоволява. Независимо от сгъстения цикъл, независимо от идния мач с АЕК (Ларнака), независимо от късата скамейка, независимо от всичко. Победата за всеки, който играе с "Л" на гърдите, е задължителна и се гони до последните секунди.

Левски започва добре и това няма как да се отрече. Три победи и равенство в никакъв случай не са повод за критики, а напротив - за оптимизъм. И идват девет поредни мача в София за първенство...
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020