Хубчев тръгва остро и опасно. Специалистът е известен с чепатия си характер и още при първата си проява на "Герена" го демонстрира отново. 

Новият треньор на Левски бе по-сговорчив от обикновено и говори, макар и често пъти троснато, по много теми. Ясно показа, че футболистите, които са на "Георги Аспарухов", не са на нужното ниво. Ясно показа, че басма на никого няма да цепи. Ясно показа на журналисти, футболисти и фенове кой е той и с колко твърда ръка ще действа. И още по-ясно призна, че знае, че в никой в Левски няма да го чака.

Хубаво е да си остър и дързък, както и да отстояваш мнението си. Но понякога е опасно, особено на ветровито място като стадион "Георги Аспарухов". Доскорошният национален селекционер трябва да е наясно, че не получава картбланш от доста от феновете. Някои го заявиха директно в прав текст в телевизионен ефир. 

Хубчев засега все пак ще получи кредит на доверие и време от всички, но докога ще продължи? Пристигането на Амбарцумян като треньор на вратарите означава, че Иванков си тръгва. Това ще бъде прието болезнено от феновете. И първата грешна стъпка на новия треньор е факт още с пристигането му на "Герена". 

 Winbet - победата е емоция! (18+)

5-6 класни чужденци! Хубаво, но те искат високи заплати и трансферни суми. Да намериш много класен чужденец като свободен агент е почти невъзможно. И да не го изкуши никой друг. А и 5-6 класни чужденци как се вписват в концепцията за млади български играчи?

"Постовете, на които искаме да се подсилим, са много. Даже не се сещам пост, за който не бихме взели футболист", каза новият треньор. 

Как ли ще го посрещнат в съблекалнята? Например, явно 24 гола в Първа лига не са достатъчно да бъде убеден Хубчев в качествата. За всеки един пост сегашните титуляри, които реално си остават в отбора, няма да бъдат щастливи от изказването му. А Хубчев отлично знае какво е да загубиш съблекалнята. 

Петър Хубчев трябва да е наясно, че идва на място, което не е приветливо за него. И ако от сегашните наставници се искаха усилия, то от него ще се искат два пъти повече. И всяко действие ще бъде следено под лупа. 

Георги Дерменджиев беше в подобна ситуация - в крайна сметка никой така и не го прие като част от този клуб.

Топката е в Хубчев, а времето не е малко. Дано успее!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ