Левски прескочи първото препятствие в Лига Европа, елиминирайки Ружомберок след две победи с по 2:0. На "Герена" обаче са здраво стъпили на земята и няма излишни фанфари, тъй като им е пределно ясно, че ги чака много работа, ама наистина много. Петър Хубчев прави така, че футболистите му нито за миг да не си помислят, че са направили нещо значимо. Сериозните мачове за Левски тепърва предстоят, ще има и загуби, неизбежно е, но най-важното е как "сините" ще се изправят след тях. 
 
Играта на отбора към момента е печеливша. "Сините" изнесоха лекции на съперниците си в първите мачове, но има какво още да се желае. "Да не правим гръмки изказвания след три победи, много е рано", призова и самият Хубчев, който със сигурност няма да позволи на възпитаниците си да полетят в облаците и да се главозамайват.

Желанието у футболистите за успехи и за раздаване до последен дъх е очевидно. С непрекъснати разговори Хубчев ги е накарал да повярват във възможностите си и да разгръщат потенциала си на терена. Героят от САЩ`94 през годините се доказа като треньор, залагащ на желязна дисциплина. Точно това като че ли липсваше на "Герена" преди неговото идване. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

След само три мача е рано да бъдат правени каквито и да е заключения, но е факт, че има промяна в Левски. Това искат феновете - любимците им да нижат победа след победа. Успехите са вече три поредни - двата пъти по 2:0 над Ружомберок и 4:1 срещу Дунав в Русе на старта на новото първенство. Цели 8 гола в три мача! И то при положение, че само допреди дни отвсякъде слушахме как Хубчев практикувал защитен футбол в отборите, в които работеше до момента.

Героят от САЩ`94 набързо успя да запуши устите на критиците, които към днешна дата май могат "да му скачат" само заради прословутата усмивка. Защо все бил намръщен? Защо не се усмихвал? Е, такъв си е просто, не го ли разбрахте за толкова години?

Хубчев не обича лигавщините, гледа си съвестно работата, голям професионалист е и очевидно иска да наложи прословутата немска дисциплина и в Левски. И знае как да го направи, даже вече го прави. Само с як контрол и много работа "сините" отново ще имат успехи. Сушата на "Герена" е от 2009 година насам и всички в клуба се надяват час по-скоро отново да имат радостни мигове. Рано е, но бъдещето в Левски е светло с Петър Хубчев като водач.  
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери