Месеци наред дъвчем едно и също: Тодор Неделев в ЦСКА, Кристиан Димитров в Левски, Мартин Минчев в Лудогорец. Или обратното. Единият тук, другият – там, третият – на друго място. Засега обаче, поне на този етап, те продължават да си стоят в клубовете си.

Тодор Неделев можеше сега да блести с екипа или на някой роден гранд, или някъде из Европа. Той обаче си стои в Ботев (Пловдив), защото и формата му стои на едно място. Не мърда. В малките мачове Тошко е класа, в големите го няма никакъв. А и на всичко отгоре мълвата гласи, че си позволявал да запали цигара в съблекалнята на „канарчетата”. Никой дума не му обелвал. Даже и Белия не го правил, за да не се нагнети обстановката.

Кристиан Димитров пък играе колебливо. Ту го има, ту го няма. И когато от Левски извадили оферта, тя се видяла твърде малка за Ботев. И отделно защитникът не искал да отива на „Герена”, защото го било страх от голямото предизвикателство. Е как тогава ще ставаш звезда и герой, след като те е шубе да ходиш в гората?

Мартин Минчев е безспорен талант, но за да се превърнеш в голямо име, е нужно да си постоянен и да нямаш слаби мачове. В противен случай трудно ще облечеш синия или червения екип, или шампионския на Лудогорец.

После не се чудете защо нямаме добър футбол и защо националният отбор пада от Косово в центъра на София...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019