Левски не успя да победи в два поредни мача – направи равен с Лудогорец в отложен двубой от първия кръг, а в неделя падна и от Ботев в Пловдив с 1:2. И двата мача се развиха странно или по-скоро лошо за вратарите на Левски. Нищо не се знаеше, ако не бяха техните грешки, какво щеше да се случи. „Сините“ можеха да победят Лудогорец, можеше и да не паднат на „Коматево“. Но вече е минало, какво е можело да стане, е в сферата на вероятностите.

Факт са обаче двете вратарски грешки в два поредни кръга. Първо Божидар Митрев получи червен картон срещу Лудогорец. Прави му чест, че призна – играх с ръка извън наказателното поле. Но няма спор, че излизането му не бе пресметливо и костваше на отборъ му много. Левски игра 40 минути човек по-малко, лиши се от капитана си и още и още. И всичко това от едно лошо излизане извън наказателното поле. Но се случва, всеки прави грешки. Дори и капитанът на Левски.

Заместникът му Александър Любенов се справи срещу Лудогорец. Още при една от първите си изяви спаси хубав удар, след който топката отиваше под гредата на вратата. Но след мача Любенов не получи кой знае колко хвалби, че опази вратата си суха. Някои ще кажат – нали това му е работата. Да, но след грешката срещу Ботев в Пловдив, веднага се появиха критиците. И извадиха секирата срещу младия вратар (роден 1995 година). Да, сбърка фатално. Да, грешката е жестока, топката мина между краката му и влезе във вратата. Ако не беше сбъркал, Левски можеше и да победи. Кой обаче не бърка, кой велик вратар не е допускал такива, а и още по-комични грешки? Дайте му време, дайте му шанс – той има качества и ще ги покаже.

Нали помните и онази грешка, която ще преследва цял живот Николай Михайлов. На 31 октомври 2006 година в мача с Вердер. Тогава Николай беше на 18 години и сбърка. На полувремето го смени именно... Божидар Митрев. Той пък беше на 19. Повярвайте, една или две грешки нито правят Николай Михайлов слаб вратар, нито Божидар Митрев. А дали има вратарска криза на „Герена“ е твърде наивно да говорим. Левски винаги се е славел със свои вратари. Със свои добри вратари. И една или две сбъркани ситуации не ги правят слаби или некадърни. Та през годините и Иванков, и Гошо Петков също са грешили, но никой не е оспорил качествата им. Само такива псевдо левскари, които се нахвърлят като на лесна жертва, когато виновникът е паднал на земята...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Ето няколко грешки на световноизвестни вратари - започваме с Ван дер Сар

Продължаваме с Джанлуиджи Буфон


Italy vs Spain 1-1 Full Highlights 6/10/2016 HD by Movie_HD_2015

И пак Буфон


Ювентус - Лече 1:1 by FootballKing2192