Българският спорт и конкретно тенисът толкова е изостанал в сравнение с останалите нации на Балканския полуостров, че комшиите срещу нас да тичат, пак не можем да ги настигнем.

Румъния ликува – Симона Халеп спечели „Уимбълдън” и грабна втора титла от Големия шлем, след като миналата година триумфира и на „Ролан Гарос”.

Сърбия е на 16-ото небе, след като Новак Джокович вече има 16 титли от Шлема. В мач за историята Ноле се справи с Роджър Федерер на финала на „Уимбълдън”.

Къде сме ние? Някъде из маргиналното пространство. Успехите на Гришо направо бледнеят пред тези на Симона Халеп, а ако ги поставим до тези на Джокера, се изпаряват и отличат в небитието.

Григор Димитров в последните години стана по-известен извън корта, а не на него. Ако съберем всички новини, излизали за него, ще видим, че тези от личния му живот преобладават драстично.

Гришо свали Шарапова, Гришо се раздели с Шарапова, Гришо заби в леглото си Никол, Гришо разкара Никол.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

А колко по-хубаво би звучало: Гришо свали Джокович от трона, Гришо се раздели с черната си серия на корта, Гришо заби 30 аса на Надал, Гришо разказа играта на Зверев.  

Би, ама не...

То да е само в тениса, ами където и да погледнеш, сме зле, ама много зле. Единственият ни оазис в пустинята – волейболът, и той взе да изсъхва. За футбола да не говорим.

И на север, и на запад, и на юг съседите ни превъзхождат, след като ние сме заприличали на омекнал юмрук. Само от македонците май сме по-добри като цяло.

Причините сме ги дъвкали, дъвкали, няма смисъл да го правим отново. Но май не сме спортна нация в сравнение със съседите, защото ако бяхме, щяхме да имаме поне половината от постиженията им. Същите тези комшии, които преди години са се учили от нас на различните спортове. Днес обаче ние сме много по-различни от тях...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ