За някои акцентът от полуфинала за Купата ЦСКА – Ботев (Пд) е червен. Набляга се на инфарктното отпадане на „червените”, а „жълто-черният” успех някак си остава в периферията на събитието. „Канарчетата” обаче заслужават добри думи и трябва да ги получат, защото и с отрязани криле снощи постигнаха исторически подвиг.

Защо с отрязани криле и защо подвигът е исторически ли? Съдията отвсякъде помогна на ЦСКА, а накрая, когато всички виждаха как пловдивчани са потънали, те успяха да се съвземат и да нанесат решителния удар. Той се оказа исторически, тъй като за първи път някой постига победа насред „Армията” с цели двама души по-малко.
Winbet - победата е емоция! (18+)
Преди двубоя се прокрадваха мнения, че Ботев няма отбор и че ЦСКА без проблеми ще спечели. „Канарчетата” не само имат качествен състав, в който блестят Кристиян Димитров, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов и най-вече Тодор Неделев, но и отличен треньор в лицето на Николай Киров.

Белия, както го наричат, може спокойно да бъде определен за най-добрия турнирен наставник у нас в последните години. За да затвърди обаче това си прозвище, на него му остава още една стъпка – финалната. Успее ли и там срещу вечния съперник Локомотив (Пловдив), Киров пак ще влезе в историята. И „канарчетата” също.
ЯСЕН ЯВОРОВ /БЛИЦ СПОРТ 
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019