Феновете на Манчестър Сити бяха се отчаяли. На таблото светеше неприятния за тях резултат 1:1 в снощната битка със Саутхямптън. Но все пак в сърцата им се таеше надежда, че той  ще се намеси. Че пак ще ги спаси. И той се намеси. И пак ги спаси.

Рахим Стърлинг заби  решителния победен гол в последните секунди. Или казано по-точно – в шестата минута на добавеното продължение в мача от Висшата лига.

Направи го за шести път от началото на сезона. И все в последните минути – от 80-ата нататък. В първия случай Рахим донесе точка на тима си срещу Евертън, като мачът отново беше домакински.

В четири други срещи (в това число и снощната) головете му бяха при равен резултат, а гостуването на Борнемут  бе идентично на снощния успех  над „светците” на „Етихад”. Пак 2:1. И пак Стърлинг. И пак в добавеното време. Буквално миг преди съдията да надуе свирката за край на двубоя. Рахим обаче  наду фанфара на победата.

Веднъж се разписа отново в самия край, когато Сити се разправи с Наполи насред Неапол. Вярно, че с попадението му резултатът стана 2:4, но домакините зверски атакуваха с надеждата да изравнят. Ала Стърлинг не им позволи.

Сити показва огромната си класа през настоящия сезон. Гази всичко наред във всякакви лиги – Шампионски, висши. Но понякога мачът зацикля. Понякога играта не върви. Или просто нямаш късмет. Все пак той идва – на финалната права, когато е най-сладко.

Казват, че Господ винаги помага на по-добрите. Може би е така. В случая обаче Рахим помага на най-добрите.

Всъщност, дали наистина Сити е най-добрият тим в Англия и в Европа - ще се разбере напролет...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Решителните голове на Стърлинг между 82-ата и 90-ата минута от началото на сезона:
21 август 2017, Висша лига
Манчестър Сити – Евертън 1:1
Стърлинг 82-а минута

26 август 2017, Висша лига
Борнемут – Манчестър  Сити 1:2
Стърлинг 90-а минута

1 ноември 2017, Шампионска лига
Наполи – Манчестър Сити 2:4
Стърлинг 90-а минута

21 ноември, Шампионска лига
Манчестър Сити – Фейенорд 1:0
Стърлинг 88-а минута

26 ноември, Висша лига
Хъдърсфийлд – Манчестър Сити 1:2
Стърлинг 84-а минута

29 ноември, Висша лига
Манчестър Сити – Саутхемптън 2:1
Стърлинг 90-а минута