"Левски" се раздели с Пепе Мурсия, който се задържа начело на отбора едва 55 дни. Испанецът беше прогонен от "Герена" след третия мач за новия сезон, но уволнението беше предизвестено още след вечното дерби, загубено с 0:2 от ЦСКА.

Решението за раздялата с Мурсия доведе до петата смяна на "син" треньор в разстояние на едва 13 месеца. За фаталното число 13 обаче ще стане дума и по-надолу.

Мурсия "побеждава" Велислав Вуцов, който успя да бъде наставник на "Левски" само за 4 мача през 2008 година. Испанецът счупи антирекорда за най-бързо отстранен треньор на отбора с постоянен договор. Уточняваме - постоянен договор, тъй като има няколко случая в историята на "Левски", когато тимът е бил воден от временни наставници само по един, два или три мача. Такива примери са Наско Сираков, Викторио Павлов и други.

Велислав Вуцов зае поста след решението на Тодор Батков да махне Станимир Стоилов и Наско Сираков през май 2008-а. Вили постигна 1 победа, 1 равенство и 2 загуби. Минути след 0:1 в първия мач с БАТЕ в София за Шампионската лига през август беше изритан.

Третото място в класацията в новото “синьо” време е за Рюдигер Абрамчик - 7 мача в началото на пролетния полусезон през 2002 година. Германецът подписа още през ноември 2001-а, но води официален двубой чак през февруари. И при тримата най-мимолетни треньори мотивите за изхвърлянето са  "не вдига нивото на отбора", "не прави добри тренировки", "отборът не играе добре". А немецът имаше 5 победи и само 2 равенства, без да запише загуба. Но директорът Сираков го обвини в некадърност още с пристигането и демонстративно излезе в отпуск.

Любопитното е, че смяната на Мурсия с Георги Иванов е 13-ата треньорска промяна в "Левски" в последните 6 години след фаталното махане на Мъри, без да се броят временните рокади, като тази с Викторио Павлов, например. След Стоилов начело на "сините" заставаха Велислав Вуцов, Емил Велев, Ратко Достанич, Антони Здравков, Ясен Петров, Георги Иванов, Николай Костов, Илиан Илиев, Николай Митов, Славиша Йоканович, Елин Топузаков, за да се стигне до назначението на Пепе Мурсия... 13-ото, оказало се фатално за испанеца.

От всичките специалисти, заставали на треньорския пост след Мъри, най-дълго се задържа Илиан Илиев, който води "Левски" в цели 29 мача.

Колкото и странно да звучи, скоропостижното изпращане на Пепе Мурсия от "Герена" не е рекордно за него. Испанецът не можа да подобри собственото си постижение по кратък престой в професионален клуб. Рекордът му е от Брашов. През 2011 година Пепе Мурсия изкарва в Румъния едва три седмици, след което си стяга куфарите и напуска клуба без дори да е водил Брашов в официален мач. Причината за преждевременната му раздяла с румънците е обяснима. При идването в "Левски" Мурсия разкри, че си е тръгнал от Брашов, тъй като жена му тежко заболяла и е искал да бъде до нея. Сега Мурсия отново се прибира у дома и очаква оферти за нова работа.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите