Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

За да си смениш името и да се прекръстиш на Ел Маестро, означава, че или ти е в повечко самочувствието и си леко шантав, или си пълен с комплекси.

За да не успееш да спечелиш поне един от трите ключови мача от началото на сезона в Първа Лига, означава, че или не си готов да водиш отбор като ЦСКА, или просто ти е необходимо още време, за да навлезеш в ритъм.

Лошото е, че в тези три мача – с Ботев (Пловдив), Лудогорец и Левски ЦСКА не вкара нито един гол и не показа никакъв футбол.

За първи път в последните години от историята на вечното дерби „армейците” отправят за всичките 90 минути един-единствен удар в очертанията на вратата. И то в първата минута! След което - тотална апатия.

За първи път в ЦСКА няма дух и желание за победа от години насам.

За първи път от доста време ЦСКА залага на тотално объркана тактика, която вместо да се промени в хода на двубоя, става още по-неадекватна. Като се започне от пускането на типичното крило Джеси да играе зад централния нападател, премине се през забиването край тъча на типичния плеймейкър Тиаго и се стигне до безумието през второто полувреме да заложиш на двама абсолютно еднотипни тарани Мауридес и Али Соу.

Затова не е виновен нито шефът на ЦСКА, нито подчинените му начело със Стойчо Стоилов и цялото скаутско звено. Нито помощниците на треньора. Виновен е той. Нестор Йевтич. Или Нестор Ел Маестро. Или може би Нестор Ел Чирако.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Бил се калил в желязната Бундеслига и попивал от опита на Мирко Сломка?! Бил, ама май не бил... Чиракувал момъкът, ама май само толкоз. И попил от Сломка само някаква си сламка. Тактическата му грамотност не я видяхме, а в сравнение с него Стамен Белчев и Христо Янев са далеч, далеч по-добри в това отношение.

Да, ще кажат някои – рано е за генерални оценки. А и нищо не е загубено – все пак разликата от три точки от върха може да бъде стопена.

Тук обаче идва майсторлъкът и умението да се мисли далновидно и да се погледне с няколко хода напред. Ръководството имам предвид, а не треньора... И изниква изключително важният въпрос ще влезе ли в час Нестор или ще продължи да затъва.

Неприятното е, че няма само той, но и ЦСКА ще затъва. А един пореден сезон без какъвто и да е трофей ще разочарова тотално „червените” фенове... Важното е, че те да не бъдат изпуснати...

И накрая ще се осмеля да направя една прогноза. Ако Нестор Йевтич продължи по кривата пътека, през паузата на първенството, която наближава, или най-късно през декември той ще бъде пратен оттатък Калотина. Само дано декември да не е вече много късно и студено за промени. Тъй че топката е в босовете и тяхната далновидност, за която стана дума малко по-горе в коментара...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019