Вече спокойно може да се каже, че вчера един от двата фаворита за титлата в Англия Ливърпул направи поредната си сериозна издънка този сезон, която може да се окаже фатална. Тя се случи по време на мърсисайдското дерби с Евертън, завършило 0:0 в полза на... Манчестър Сити. 

Казваме в полза на "гражданите", защото това е точно така. Те вече са лидер със 71 точки (1 повече от "червените"), а битката за трофея  пое в съвсем ново русло, а то е именно голям плюс за тима на Пеп Гуардиола. 

"Духаше вятър от всички посоки и това не бе от полза за никого", каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след края на мача с "карамелите".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Едва ли някой би обърнал внимание на тези думи на германския специалист, ако те не бяха поредното нелепо извинение от негова страна. То доведе до новия му прякор. На Острова му лепнаха прозвището Царя на извиненията.

"Знаехме как съперникът изпълнява статични ситуации. Отработвали сме ги, но тогава в отбора бяха други трима футболисти", това е още едно, съвсем прясно изказване на немеца. То дойде след равенството 1:1 с Уест Хям от 25-ия кръг на първенството.

Има още няколко подобни, но няма нужда да се вадят. Едва ли и феновете на Ливърпул биха искали да ги чуят отново, а и няма нужда.

Въпросът е какво ще бъде оправданието на Клоп, ако титлата в края на сезона отиде в посока Манчестър, а не Мърсисайд. Това е доста интересно питане, имайки предвид, че преди около 2 месеца Ливърпул бе с цели 9 точки аванс на върха във Висшата лига и ги пропиля. 

Е, мистър Клоп, духа ли на върха? Едва ли... Проветливо е в подножието му, но отгоре, където в момента е Сити, е съвсем спокойно. Там няма вятър, а е слънчево. Слънчево е, защото Гуардиола не се оплаква от времето, а поема цялата отговорност...
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/БЛИЦ СПОРТ
АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019