Всички любители на футбола си спомнят как през 1990 година Христо Стоичков настъпи съдията Урисар Аспитарте в разгара на Ел Класико. Но сигурно малцина знаят, че месеци след като видеото с разпрата им обиколи планетата, двамата седнаха на обяд, простиха си и днес са приятели. И не само това. Бившият рефер бе скъп гост на представянето на биографията на Камата и го нарече прекрасен човек извън терена.

След зрелищното откъм емоции и положения, но обидно откъм публика дерби Славия - ЦСКА прехвърчаха задочни обвинения между Кирил Десподов и Георги Петков. На фона на Стоичков, двамата са зрънца на световната футболна карта, но незабавно трябва да последват примера му - да се срещнат и да си кажат всичко, което имат в очите. Без свидетели. И без нюанси. Може дори да не е на обяд, а на кафе или сладкарница.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ще бъде много омерзително, ако позволят на обидните реплики да се превърнат в чук, който да смаже градените с десетилетия добри отношения между "бели" и "червени". Да не говорим, че от локалната свада могат да се възползват конкурентите им.

Десподов и Петков са съотборници в националния отбор и фаворити за футболист на 2018 година. И ще е грозно, ако в петък, когато са призовани на разпит пред Етичната комисия към  БФС се подминат, все едно, че не се познават. Или се препсуват.

Затова трябва да постъпят не като хлапета, а като зрели мъже и да си кажат истината насаме. Така ще излязат с чест от конфузната ситуация и ще продължат да носят с гордост националните фланелки.
Ивайло КРАЧУНОВ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019