Последните дни и седмици редица процеси вдигнаха напрежението около Левски и сред феновете на клуба. Славиша Стоянович бе заменен от Георги Дерменджиев, а Павел Колев се превърна в новия силен човек на "Георги Аспарухов". Бяха махнати две от гнилите ябълки в Левски - Красимир Иванов и Кирил Вангелов. 

Освен това започна продажбата на играчи. Габриел Обертан вече е в турския Ерзурум, а до дни ще бъдат финализирани още няколко изходящи трансфера. Очаква се далеч от "Герена" да заминат Жерсон Кабрал и Паулиньо, а напълно възможно е това да се случи и с Давид Яблонски. Договорите на холандеца и на чеха изтичат и ако Левски иска да вземе пари от тях, трябва да ги продаде сега. Паулиньо пък е желан силно от няколко клуба, а БЛИЦ единствен писа, че бразилецът е пред трансфер, който се очаква да бъде финализиран съвсем скоро.

Курсът е ясен за Левски - продажба на най-конвертируемите чуждестранни играчи. От това Левски печели в няколко аспекта. Свежи пари в касата, които ще послужат за погасяване на така важните задължения, от които зависи лиценза на клуба.Намаляване на разходите за заплати, тъй като посочените футболист са сред най-скъпоплатените на "Герена", а Обертан бе на върха в тази класация. За Левски в момента най-важното е да се изчистят задълженията и всякакви прийоми са добре дошли в тази насока. Като продажбата на звездите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Феновете приеха със смесени чувства раздялата с Обертан и информациите за още изходящи трансфери. Но повечето от тях в този случай помислиха разумно и осъзнаха, че най-важното сега са финансите. 

В същото време Левски започва още един процес - побългаряване. Отиват си чужденци, идват българи. Поне такива са индикациите. БЛИЦ отдавна първи разкри за това, че Валери Божинов може да се завърне на "Георги Аспарухов", а това бе потвърдено и от самия играч. Иван Бандаловски, за когото БЛИЦ няколко пъти писа, че е сред най-актуалните варианти за Левски, не е затворена страница за "сините". Чакат се Мартин Райнов, Галин Иванов, Кристиан Димитров, а защо не и Живко Миланов. Дава се шанс на Деян Иванов, Станислав Иванов, Ивайло Найденов и младите надежди от школата.

През годините феновете редовно са отстоявали искането в Левски да се залага на български играчи и такива от школата. И ето, че този момент наближа. Новото ръководство в лицето на Павел Колев е на прага да реши два проблема с един замах - висящият лиценз и така желаното налагане на българи. 

Феновете обичат да припяват, че Левски това е България... Сега е моментът и те дадат своя дан и да пълнят "Герена" в наближаващите мачове, за да подкрепят българския Левски, за когото толкова много настояваха. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019