Сещате ли се за онзи филм на Саша Барън Коен - "Бруно"? В него австрийски гей решава да замине за САЩ, за да се внедри в света на известните. Комедия, в която повечето от ситуациите са с хора, които нямат представа, че се снима филм. Реални лица от шоубизнеса и спорта влизат във филма без дори да подозират за това. Скрита камера, гениален Саша Барън Коен - продуцент, сценарист и главен герой във филма.

От няколко месеца в българския футбол си имаме Бруно, който обаче за разлика от героя във филма не е гей. Той е треньор на Локомотив (Пловдив) и носи фамилията Акрапович. Все още няма победа начело на "смърфовете".

Бруно, както филмовия герой, се внедрява в родния футбол. С гръм и трясък. Акрапович е и като Саша Коен - продуцент, сценарист и главен герой при "смърфовете". Той е всичко в Локо (Пловдив), точно както Коен в "Бруно".

Изгони 10 футболисти, повечето основни и повечето български. Изгони дори управителя на стадиона Никола Николов и служителя Трайчо, който вдига бариерата. Всеки ден идват нови и нови футболисти. По 12 наведнъж на проби, само чужденци. Селекция на килограм. Дори има имотен агент, който ще носи екипа на пловдивския тим.

Всичко изглежда като една скрита камера. И участниците не знаят, че участват в нея. Гледат и недоумяват, а всички останали се смеят... Дотук с филма.

Ясно е, че в Локомотив се случва нещо странно. Един треньор води над дузина играчи, всички идват чрез един и същ агент. Защо ли? Един треньор изведнъж след само няколко дни в Локо получи пълна свобода на действие. Защо и с какво го е заслужил?

В същото време собственикът Христо Крушарски замина за Аржентина преди доста време и май няма да се върне скоро. И Локомотив е на самотек.

И ако всичко си има може би някакво логично обяснение, то няма обяснение защо феновете на Локо са пасивни в тази ситуация. Защо не хванат да обяснят на Бруно от Босна какво е Локомотив (Пловдив)? Защо не потърсят сметка от Христо Крушарски за случващото се в клуба. Благодариха на няколко бивши играчи, но в същото време продължават да не обелват дума относно ситуацията в любимия им тим. А мълчанието е съгласие. Съгласие със случващото се на "Лаута".
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ