Зрелищни сблъсъци се получиха в неделния следобед от 35-ия кръг на италианската Серия „А“, в които се стигна до две голови ремита и по една победа за домакинстващ и гостуващ тим.

Още по обяд Емполи надви у дома Фиорентина с 1:0 след гол на Диего Фариас (54) и спечели важни три точки в битката си за оцеляване. Играчите на Аурелио Андреацоли все още са в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция, но са на 2 точки от спасителното 17-о място, на което е Удинезе, а до края на сезона остават три кръга. „Виолетовите“ заемат 13-о място с 40 точки и са на 8 от опасната зона, като им е нужда само точка за запазване на елитния статут.

Лацио допусна обрат и загуби у дома от Аталанта с 1:3 в ключов мач за топ 4. Марко Пароло (3) рано изведе „орлите“ напред в резултата след пас на Фелипе Кайседо, но голмайсторът на бергамаските Дуван Сапата (22) изравни. След почивката Тимоти Кастан (58) направи обрата пълен след асистенция на Гомес, а в 76-ата минута Уолъс си вкара автогол и оформи крайния резултат. Така Лацио остава осми с 55 точки и на 7 от четвъртата позиция, заемана от Аталанта и даваща право на участие в Шампионската лига.

Сасуоло и гостуващият Фрозиноне завършиха 2:2 и поделиха по точка. Тя обаче не бе достатъчна за гостите, които вече нямат шансове дори на теория за запазване на мястото си в елита. Фрозиноне поведе с два гола на Самарко (8) и Паганини (36), но Ферари и (66) и Бога (77) донесоха точката за тима от Реджо Емилия, който е десети с 42 точки. Фрозиноне остава предпоследен с 24 точки и без никакъв шанс да се добере до спасителната 17-а позиция в оставащите три кръга.

Най-резултатен и зрелищен се оказа двубоят между Парма и Сампдория, които завършиха 3:3 на „Енио Тардини“. Гацола (2) даде преднина на „дуковете“ след пас на Жервиньо, а Фабио Куалиарела (28-дузпа, 61) и Грегоар Дефрел (38) направиха обрата пълен за „моряците“ от Генуа. Юрай Куцка (67-дузпа) и Алесандро Бастони (71) донесоха точката за домакините. И двата тима завършиха мача в намален състав, след като Колей от гостите получи втори жълт и червен картон в 88-ата минута, а три минути след това съдбата му поселдва и Куцка от Парма, който е 14-и с 38 точки. Сампдория заема девета позиция с 49 точки и има само илюзорни шансове за шестото място, даващо право на участие в Лига Европа.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019