Шампионът Ювентус победи гостуващия Дженоа с минималното 1:0 в среща от 21-ия кръг на италианската Серия „А” и записа седма поредна победа във всички турнири. Андрей Гълъбинов игра през второто полувреме за гостите.

Домакините започнаха по-активно и поведоха в 16-ата минута, когато бразилецът Дъглас Коста се разписа от близка дистанция след асистенция на хърватина Марио Манджукич. То бе и единственият гол в мача, въпреки че до края на първата част „бианконерите” натискаха и имаха още една изгодна ситуация, пропиляна от Миралем Пянич, чийто удар бе отразен от вратаря Перин.

След почивката в игра за гостите се появи българският национал Андрей Гълъбинов, който обаче не помогна на съотборниците си да избегнат загубата. Гоинсало Игуаин, Алекс Сандро и Пянич направиха пропуски. В заключителните минути „грифоните” от Генуа опитаха натиск, но така и не стигнаха до изравнително попадение.

Така Ювентус записа 17-а победа за сезона и остава втори с 53 точки, изоставайки на една от лидера Наполи. За Дженоа това бе 17-о поражение и тимът продължава да е 15-и с 21 точки.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"