Лацио допусна обрат и загуби у дома от шампиона Ювентус с 1:2 в предпоследния мач двубой от 21-ия кръг на италианската Серия „А“. Домакините показаха по-добра игра в по-голямата част от срещата, но Кристиано Роналдо и съотборниците му в крайна сметка си тръгнаха с трите точки от Вечния град и увеличиха аванса си на върха.

Треньорът на „бианконерите“ Масимилиано Алегри не можеше да разчита на контузените Марио Манджукич, Миралем Пянич, Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Андреа Бардзали, а Джорджо Киелини бе оставен на скамейката за сметка на Даниеле Ругани. Партньор на Роналдо в атака бе Пауло Дибала, който преди този мач имаше 10 гола от 10 мача срещу Лацио, но не успя да се разпише отново във вратата на съперника.

Гостите не създадоха нито едно опасно положение през първата част, в която пропуски за „орлите“ от Рим направиха последователно Уолъс, Хоакин Кореа, Луис Алберто, Марко Пароло и Чиро Имобиле не без и добрите намеси на вратаря Войчех Шчесни. Пет минути преди края на първото полувреме Леонардо Бонучи беше принудително заменен заради контузия, а мястото му в състава на „старата гопожа“ зае Киелини.

След почивката Ювентус започна малко по-активно, но въпреки това в 59-ата минута вече изоставаше в резултата. При изпълнение на ъглов удар Емре Джан си вкара автогол за 1:0. Наставникът на гостите реагира и пусна в игра Федерико Бернадески на мястото на Матюиди, а футболистите му се активизираха и при бърза контраатака Жоао Кансело (74) изравни – 1:1.

Малко преди края шампионите стигнаха и до пълен обрат след точно изпълнения на Кристиано Роналдо (88-дузпа) от бялата точка. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Лулич срещу Кансело без топка. В последните секунди от добавеното време Сергей Милинкович-Савиш имаше шанс от пряк свободен удар пред границата на наказателното поле, но шутира над вратата.

Така Ювентус продължава без загуба (19 победи и 3 равенства) и е убедителен лидер с 59 точки, откъсвайки се на 11 пред втория Наполи. Лацио допусна седма загуба за сезона и е сед,о с 33 точки.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019