Новото попълнение на Каляри Кирил Десподов, който премина през зимния трансферен пазар от ЦСКА, вече впечатли в Италия. Националът на България игра около 30 минути срещу Парма през изминалия уикенд при успеха с 2:1, а неговата поява се случи, когато сардинци изоставаха в резултата. Това накара колегите от "Centotrentuno" да направят анализ на играта на крилото, което според тях е ключът за спасение от изпадане на сардинци.

"Дошлият от ЦСКА (София) футболист вече е част от националния отбор на страната си и може да се превърне във важно оръжие за Маран в битката за оцеляване, особено сега, когато контузии и наказания намалиха конкуренцията за ролята на партньор на Леонардо Паволети в предни позиции", написаха италианците.

"Влизането на Десподов срещу Парма промени хода на мача по отношение на решителността в атака и движението без топка, което създаде много проблеми на противниковата защита. За 30-те минути, които имаше на разположение, Десподов даде положителни сигнали с отношението си и способността си да атакува вертикално свободните пространства. Към това той прибави контролирана агресия и опита няколко трикови изпълнения, които раздвижиха играта в нападение на домакините, ориентирана почти изцяло към центрирания за Паволети, а не към разигравания по земята. Разликата с Жоао Педро като партньор на Паволети беше видима: бразилецът предпочита да се връща назад, да получава топката на крак и да действа като типичен номер 10, докато Десподов обича да бъде търсен на скорост, за да използва бързината и техниката си

В заключение, Маран има още един силен коз за неделния мач срещу Сампдория: Десподов е готов да блесне", гласи анализът на Матео Зизола.