Третодивизионният Виртус Ентела победи като гост елитния Дженоа със 7:6 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия, където ще гостува на Рома. В редовното време срещата завърши при резултат 2:2, а в продълженията тимовете си размениха по още един гол за 3:3 и трябваше да решат спора с изпълнение на дузпи.

Симоне Икарди (20, 83) на два пъти извеждаше гостите напред в резултата, но голмайсторът на „грифоните“ Кжищоф Пьонтек (27-дузпа, 86-дузпа) доведе нещата до продължения след точни изпълнения от бялата точка. В тях бившият нападател на Милан Джанлука Лападула (110-дузпа) също бе точен от 11-метров наказателен удар и даде аванс на домакините за първи път в мача. Виртус Ентела изравни буквално в последните секунди чрез унгареца Кристиан Адорян (120+2), за да се стигне до дузпи.

При изпълненията от бялата точка Даниел Беса сгреши още първата дузпа за домакините, а след това точни от неговите съотборници последователно бяха Мигел Велосо, Сандро, Бираски, Пьонтек и Ромуло. Карвальо и Ницето вкараха първите две дузпи за гостите, но при третата Барони пропусна. След това до края Бели, Паолучи, Ди Паола, Икарди и Адорян не сгрешиха. Лападула пък бе грешникът за Дженоа при последната дузпа.  

Sлед края на срещата Дженоа обяви раздялата си с Иван Юрич, който ще бъде заменен от Чезаре Прандели.