Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета се оказа откривателят на колумбийската голова машина на Серия "А" Дуван Сапата. Оказа се, че именно специалистът е имал основната заслуга за привличането му в Удинезе през 2015-a.

"Напълно очаквано бе, поне за мен, че Дуван Сапата ще се приспособи добре в отбора на Удинезе. Познавах го, откакто се развиваше и знам какво може. Винаги е фокусиран върху работата си. Беше много тежко да го доведем при нас, тъй като имаше клуб, който не искаше да се разделя с него", каза директорът на "армейците" пред "Tuttomercatoweb".

"Когато пристигна в Удинезе, той бе доста хилав. Постепенно разви физиката си, а това е много важно за футбола в Италия. Подобри и концентрацията си, като никога не се отказа. Разполага с техника, която е непривична за неговите размери. Въобще не ме учудва развитието му в Серия "А", добави още Джарета. 

През сезона Дуван Сапата има 20 гола в 30 срещи в Серия "А" за Аталанта, което му отрежда второ място в голмайсторската листа. Той изостава на попадение от Фабио Куалярела от Сампдория.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019