Сампдория обърна гостуващия Аталанта с 3:1 на “Луиджи Ферарис” в среща от 8-ия кръг на Серия “А”. Браян Кристанте (21) с глава изведе Аталанта напред в резултата, но с два гола за 3 минути през второто полувреме домакините обърнаха резултата в своя полза. Дуван Сапата (56) изравни, а Джанлука Капрари (59) също с глава бе точен за 2:1. Карол Линети (68) добави още едно попадение с удар от малък ъгъл. След успеха си „моряците“ от Генуа заемат шесто място в подреждането с 14 точки, като тимът има и отложен мач у дома с Рома. Бергамаските пък са 12-и с 9 точки.

Кротоне и Торино пък завършиха 2:2 в друга среща от кръга. В групата на домакините не бе българският национал Александър Тонев, който лекува контузия. Кротоне водеше в резултата с 2:1 до последните секунди, но в третата минута на добавеното време ветеранът Лоренцо Де Силвестри изравни с глава и оформи крайния резултат. Преди това Маркус Кристер Роден (25) даде преднина на Кротоне. Яго Фалке (54) изравни с изстрел извън наказателното поле, а Бруно Мартела бе точен за 2:1 в полза на домакините. След равенството Тонев и компания са на 15-а позиция с 6 точки, а „биковете“ са осми с 13 точки.

Сасуоло и Киево пък разделиха по точка след 0:0. Така Сасуоло събра 5 точки и е под чертата на 18-а позиция. „Летящите магаренца“ са десети с 12 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"